4200 må gå fra IBM

4200 må gå fra IBM

Kuttene i IBM øker for hver uke. Nå er tallet oppe i 4200, men ifølge fagforeningen kan 16.000 bli rammet.

Det er ingen hemmelighet at IBM er i ferd med å slanke seg. Ledelsen nekter å uttale seg om prosessen, men ifølge organisasjonen for de ansatte, Alliance@IBM, kan tallet bli så stort som 16.000.

Alliance@IBM er kanskje den som har best innsikt i hva skjer i IBM. Organisasjonen følger IBM nøye, og meldte forrige uke at 2800 jobber skal kuttes. Denne uken har flere kutt blitt kjent, og Alliance@IBM er ganske sikre på at 4200 arbeidsplasser nå går tapt.

På fagforeningens webside holdes alle kutt verden over under nøye oversikt. Nettstedet måtte mandag gi tapt for all trafikken, og var nede noen timer, ifølge nasjonal koordinator Lee Conrad i Alliance@IBM.

Hemmeligjøring

Ifølge Conrad vil rundt 1200 personer miste jobben i IBMs Systems Technology Group, mens 200 må forlate forskningsavdelingen. Forrige uke ble kjent at selskapet kutter stort i både programvare- og salgsavdelingen, til sammen 2800 mennesker.

Conrad stiller seg uforstående til IBMs taushet.

- I denne prosessen bør IBM være åpen, akkurat som de fleste andre selskaper. Verken vi eller de fleste ansatte har forståelse for dette hemmeligholdet, sier han.

IBM bekrefter overfor Computerworld USA at selskapet ikke vil gå i detaljer rundt antall arbeidsplasser som går tapt, eller hvor de oppsigelsene vil komme.

- Dette er en fortløpende prosess i år hvor vi tilpasser våre resurser til kundenes behov. Vi mener ikke det er nødvendig å gi en offisiell melding om dette hver gang, sier Doug Shelton, talsmann for selskapet.

Norge?

Heller ikke i Norge vil IBM kommentere nedskjæringsprosessen. Trine Fersnes Riccardi, presseansvarlig i IBM Norge, ønsker ikke å svare på Computerworlds spørsmål, og sender kun en offisiell uttalelse på epost. Her skriver selskapet:

- Den 21. januar ble noen av IBMs ansatte varslet om at deres jobber ville bli overflødige. Denne endringen er kun varslet for ansatte i Nord-Amerika. Vi vil ikke uttale oss om hvilke kontorer eller antall jobber som blir berørt - IBM evaluerer kontinuerlig sammensetningen av kompetanse og ressurser, og gjør endringer der dette finnes nødvendig.

Resten av uttalelsen kan peke på at IBM Norge mener kuttene ikke vil foregå her i landet, men mest i USA.

Ifølge Wikipedia har IBM 388.000 ansatte.

Les om:

IT-Karriere