Accenture godt rustet

Accenture godt rustet

Accenture leverer gode tall i en usikker tid.- Med Altinn II og Pensjonsreformen har vi et godt fundament i flere år, sier norgessjef Nils Øveraas.

Accenture leverte en omsetning på seks milliarder dollar for selskapets fjerde regnskapskvartal. Det er en oppgang på 17 prosent i dollar, og ti prosent målt i lokal valuta. For hele året ligger omsetningen på 23,4 milliarder dollar. Aldri har selskapet hatt bedre ordreinngang, og driftsresultatet endte opp 21 prosent, til over 3 milliarder dollar for regnskapsåret 2008.

Tallene gjelder Accentures globale virksomhet, som nå har 186 000 ansatte. I løpet av siste året rekrutterte selskapet 54 000 ny personer.

- Vi er svært fornøyd med et et sterkt fjerdekvartal og årsresultat. Dette viser at vi er i stand til å levere fremdragende resultater selv i perioder med utfordringer i verdensøkonomien, sier konsernsjef Bill Green i en pressemelding.

Krisen

Accenture oppgir ingen lokale tall, men norgessjef Nils Øveraas legger ikke skjul på at Norge og Norden er blant de deler av konsernet som gjør det bedre enn gjennomsnittet.

- Norden har hatt et meget godt år. For det kommende året har Bill Green spådd en vekst på mellom 9-12 prosent. Tradisjonelt sett prøver vi å legge oss så tett som mulig opp til det regionalt, sier Øveraas til Computerworld.

Men også på den norske himmelen er de mørke skyene fra finanskrisen synlig. Øveraas forventer at det blir en tøffere tid fremover.

- I dagens situason må vi ta en løpende og tett vurdering av det som skjer i de enkelte markeder. Det som er positivt for oss i Norge er at vi har en god del langsiktige kontrakter, særlig i offentlig sektor. Prosjekter som Altinn II og pensionsreformen vil gi oss en god basis de neste to-tre årene, sier Øveraas.

Rekruttering

Han påpeker også at Accenture har relativt lite aktivitet i bank og finans, noe som i disse tider kan være en fordel. Han tror også at de turbulente tidene kan bidra til at presset på ressurspersoner blir lettet.

- Vi har brukt mye energi å få tak i kompetanse. I Norge er tilfanget på nye it-eksperter med høyt utdanningsnivå fremdeles for lite, men det kan se ut som dette blir litt bedre på noen områder, sier han.

Øveraas tror på et fortsatt jevnt trykk både innenfor forretningsrådgiving, teknologi og outsourcing her til lands.

Les om:

IT-Karriere