Agresso-ledere på BI-kurs

Agresso-ledere på BI-kurs

Laget masterprogram og sender alle lederne på skolebenken.

I 12 dager, fordelt på seks samlinger, skal 28 av Agressos ledere sitte i klasserom i stedet for på kontor. Det melder Finansavisen.

Stedet er Handelshøyskolen BI, og målet er lederutvikling. Metoden er et eget masterkurs, som etter endt prosjektoppgave og eksamen vil innebære 30 studiepoeng.

- En av årsakene til at vi har valgt eget kurs, er at vi synes det er spennende å gjøre dette i fellesskap. På denne måten får vi større fokus på Agresso og våre utfordringer, sier administrerende direktør i selskapet, Helge Strypet, til Finansavisen.

Alle med

Det er professor John Olaisen ved skolen som har utarbeidet kurset, og han støtter opp under det skreddersydde konseptet.

- Når vi har åpne kurs, blir de ofte mer generelle. Her blir det mer spesifikk fokus på selskapets situasjon. Dermed øker nyttefokuset, sier han til avisen.

Personaldirektør Nils Morten Minde håper programmet vil gi Agresso et konkurransefortrinn. Det er ikke obligatorisk, men alle i ledelsen har likevel blitt med.

- Det å komme bort fra hverdagen for å sette fokus på problemer og erfaringer gjør at man ser mye i et nyt lys, sier han til Finansavisen.

- Verdt prisen

Kursdeltakerne skal få kjørt seg. De ni prosjektoppgavene som skal skrives skal handle om konkrete problemstillinger i Agresso, blant annet om overføring av taus kunnskap, hvordan utvikle en prestasjonskultur og attraktivitet i forhold til yngre medarbeidere. Oppgavene skal brukes i etterkant.

Strypet medgir at denne omfattende kursingen vil koste en del penger.

- Kurspengene er en ting, men det største kostnaden er nok tiden vi bruker her. Men jeg tror det er svært viktig at vi signaliserer overfor deltakerne at de er viktige, og at vi ønsker å satse på dem. Det tror jeg vi får mye igjen for, sier han til Finansavisen.

Les om:

IT-Karriere