Alle jakter på eksperthodene

Alle jakter på eksperthodene

Finanskrisen var bare en pustepause. Nå er det igjen kamp om it-hodene.

I 2008 var kampen om kompetansen på sitt foreløpig heteste. Den internasjonale krisen kjølte ned arbeidsmarkedet, selv om den kanskje rammet avisspaltene mer enn virkeligheten i norsk næringsliv.

For de store norske it-selskapene ble 2009 aldri ”rolig”. Det offentlige satte i gang en rekke spennende prosjekter, og heller ikke privat sektor hadde råd til å fryse utviklingen.

- Egentlig var det også i 2009 en rekke spennende prosjekter, og i markedet var jo fortsatt etterspørsel etter spesialister. Det vi har sett hittil i 2010 er høyaktivitet i markedet, og etterspørsel etter en kombinasjon av forretningsrådgivning og teknologisk kompetanse, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen i Accenture.

Men selv om etterspørselen er på vei opp er det ingen lett vei til gode it-stillinger. Accenture søker kompetanse på konkrete teknologiske områder, kombinert med god erfaring.

Ifølge Andersen er alder i så fall ingen hindring.

- Ja, vi ansetter folk med den konkrete erfaringen vi etterspør. Viktigst er at de kan jobben. Områdene vi leter etter er sikkerhet, informasjonsstyring, business intelligence, datavarehus, portaler, analyse, og CRM. I tillegg trenger vi tekniske arkitekter, som skjønner kompleksiteten i prosjektene, Java-programmerere, erp som Sap, scrum-spesialister, Oracle og testledere. Og selvfølgelig folk som kan lede dette, altså dyktige dyktige prosjektledere, sier han.

Akkurat det siste er vanskelig å få tak i. Nettopp derfor kan det være en fordel at folk begynner å røre på seg igjen, og vurderer et jobbskifte.

Også Steria på jakt, men spår ingen «bonanzatilstander», les mer på neste side!

Les om:

IT-Karriere