Alle vil være børsnabo

Alle vil være børsnabo

Meglerhus vil ligge i London for å spare millisekunder.

Meglerhusene betaler i dyre dommer for å etterleve kundenes krav om at ordrene skal nå lynraskt frem til børs. Det er nå beinhard kamp om å sikre seg plass nærmest mulig Oslo Børs’ nye datasentre i London Stock Exchange, skriver Dagens Næringsliv.

Helst vil de ligge vegg til vegg for å spare millisekunder.

- De mest sensitive vil ha eksakt samme forutsetninger som konkurretene. Det betyr at de ikke godtar større fysisk avstand til maskinene våre, sier it-direktør i Oslo Børs, Harald Næss, til DN.

Avisen skrev forrige uke at handelstiden har blitt redusert fra 30 til tre millisekunder etter skifte av handelssystem. Hastighet har blitt viktig i konkurranseøyemed. Meglerhusene vil helst ha plass i samme lokale, men når det er fullt er nærliggende lokaler hos tredjeparts leverandører alternativet.

Næss vil ikke ut med nøyaktig hvor datahallene er av redsel for ulike sabotasjeforsøk. Men meglerhusmedlemmene kjenner til lokaliseringen og har dermed klart å posisjonere seg strategisk, ifølge DN.

- Hvis det oppstår feilprising, vil de raskeste maskinene vinne frem. Da er det også vesentlig hvor serverne står i forhold til børsen, sier tradingsjef Eivind Nordahl i Handelsbanken Capital Markets, en av mange meglerhus som har sikret seg plass i London.

IT-Karriere