Altinn-sjefen blir it-konsulent

Altinn-sjefen blir it-konsulent

Hallstein Husand ble kåret til Årets it-direktør 2010. Nå skifter han beite.

Altinn-sjef Hallstein Husand ble kåret til Årets it-direktør 2010, nå går han over til konsulentbransjen.

- Det passer vel aldri helt å skifte jobb, men det føles riktig nå, sier Hallstein Husand. Han møter Computerworld sammen med sin nye sjef Sverre Hurum som er administrerende direktør i konsulentselskapet Bouvet.

- Hallstein passer godt inn i vår strategi. Jeg tror han blir en god diskusjonspartner for store norske virksomheter som nå jobber med nettbaserte løsninger, sier Hurum.

- Altinn2 er levert

- Jeg har vel egentlig i flere år tenkt på at jeg skulle gjøre noe annet. Selv om jeg trivdes veldig godt følte jeg nå at jeg var ved en korsvei, og så dukket muligheten opp, sier Husand og legger til:

- Altinn2 er på mange måter levert, selv om det gjenstår mye arbeid.

Sverre Hurum sier at mange offentlige etater i Norge har vært tidlig ute med å ta i bruk internett, og at denne kompetansen er ettertraktet både i private og offentlige virksomheter. Selv om Bouvet er en av leverandørene inne i Altinn2-prosjektet er Husand ifølge Hurum ikke ansatt for å selges tilbake.

- Hallstein vil jobbe med mange og jeg vet om mange kunder som gjerne vil snakke med ham, sier Hurum.

- Lønn ikke avgjørende

- Jeg tror jeg har noe å bidra, og jeg er veldig takknemlig for erfaringene fra Altinn. Nå gleder jeg meg til å jobbe bredere, sier Husand.

- Går du mye opp i lønn?

- Det er ikke lønn som har vært det viktige her. Lønn er en av mange faktorer, men langt fra den viktigste – å prøve noe nytt har vært drivkraften, sier Husand som begynner i Bouvet i løpet av våren.

Les profilintervjuet med Hallstein Husand hvor han forteller om at gigantprosjektet fikk en tung start, men at en genistrek reddet det hele.

Les om:

IT-Karriere