Amazon i strupen på Apple i morgen?

Amazon i strupen på Apple i morgen?

Amazons lanserer nettbrettet Kindle Fire, som ikke bør forveksles med de foregående ebok-leserne deres.

Bastante rykter vil ha det til at Amazon lanserer et splitternytt nettbrett på en bebudet pressekonferanse i New York onsdag.

Kindle Fire er ikke bare et lesebrett, den er et nettbrett med en spesialbygget versjon av Android med tilhørende Android Appstore, og som i tillegg til å være en ebok-leser skal kunne vise film og tv via Amazons videostrømmetjeneste, tilby magasiner og blader, samt musikk fra Amazons mp3-tjeneste.

Med andre ord, en konkurrent til Apples Ipad, fundert på Amazons rikholdige tjeneste- og innholdsutvalg. Dette skriver Techcrunch.

Ifølge Techcrunchs kilder er Kindle Fire et 7-tommers bakbelyst nettbrett utstyrt med to-kjerners OMAP-prosessor fra Texas Instruments, sannsynligvis på 1,2 GHz.

Selv om Amazons direktør Jeff Bezos offisielt avduker Kindle Fire på onsdag, kommer den ikke for salg før andre uke i november.

Techcrunch anslår at prisen på nettbrettet vil ligge på rundt 250 dollar (ca. 1450 kroner), eller 300 dollar (1700 kroner) dersom man vil ha abonnementstjenesten Amazon Prime med på kjøpet. Ipad 2 går, til sammenlikning, for rundt 4.000 kroner og oppover i dag.

IT-Karriere