AMD taper mindre

AMD taper mindre

AMD-sjefen sier etterspørselen etter AMD-produkter var sterk i tredje kvartal.

I går la AMD frem tall for tredje kvartal. Selskapet har tap på 128 millioner dollar for kvartalet. Det er mye penger, men mindre enn tapet på 134 millioner dollar tredje kvartal i fjor.

Omsetningen var på 1,4 milliarder, en nedgang på 22 prosent sammenlignet med i fjor, men likevel mer enn analytikere fra Thomson Reuters hadde estimert – 1,26 milliarder.

Prosessor og grafikkbrikker

Ifølge AMD-topp Dirk Meyer så selskapet stor etterspørsel etter prosessorer og grafikkbrikker fra AMD i tredje kvartal. Disse to kategoriene vokste i tredje kvartal i år. Brikkesalget har økt 28 prosent, mye takket være etterspørsel etter brikker til bærbare.

I tillegg dro selskapet fordel av økende brikkepriser og økt forsendelse av 45 nanometer-brikker. De foregående kvartalene måtte selskapet lide på grunn av prisfall og eldrende varebeholdning av 65 noanometer-brikker.

- Lommebøkene åpnes

Som så mange andre sjefer for tiden, har også AMD-sjefen troa på tiden fremover.

- Tonen vi har med it-sjefene har endret seg de siste tre månedene. Det er tydelig at lommebøkene begynner å åpne seg, sier han.

Håpet for fjerde kvartal er moderat vekst fra tredje kvartal. Meyer håper Windows 7 kan gi en boost grunnet salg av nye pc-er, og satser på å sende ut flere 45 nanometers-brikker. I november vil selskapet slippe planene om brikkene som kommer neste år.

IT-Karriere