Anders Lier overtar Itera Consulting

Anders Lier overtar Itera Consulting

Itera splitter Objectware og henter Capgemini-topp.

Anders H. Lier tiltrer 1. mars som ny administrerende direktør for Itera Consulting i Norge. Den nye avdelingen opprettes for å fokusere mot større leveranser av neste generasjons digitale forretningsløsninger, ifølge en pressemelding fra Itera.

Objectware avgir en rekke konsulenter og salgs- og markedsføringsressurser til Itera Consulting, som skal ha fokus på forretningsrådgivning, livssyklus leveranser og sømløs integrert offshoring.

Merkevaren Objectware skal bestå, og konsentrere seg om smidig systemutvikling av neste generasjons digitale løsninger i Norge, ifølge meldingen.

- Itera Consulting har et sterkt fundament og gode fremtidsutsikter. Jeg ser frem til å lede selskapet inn i en ny vekstfase hvor vi skal bygge varige verdier basert på høy kompetanse og sterkt kundefokus. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med nye kollegaer og nye kunder, sier Anders H. Lier.

Ambisiøs

Anders H. Lier har lang bransjeerfaring fra ulike lederstillinger i Capgemini, og har de siste fem årene sittet i Capgeminis ledergruppe hvor han sist hadde ansvaret for forretningsområdet Outsourcing. Lier har en Bachelor fra Handelshøyskolen BI samt en Executive MBA fra NHH.

- Vi var først og fremst ute etter en erfaren leder med strategisk og operativ bransjeforståelse fra internasjonal konsulentvirksomhet og solid track record fra å levere konsekvent gode resultater. Anders H. Lier har den nødvendige bakgrunnen for å realisere våre ambisiøse målsetninger, sier konsernsjef Arne Mjøs.

Ludvigsen til ny enhet

Som en del av Itera Consulting vil nåværende administrerende direktør i Objectware, Leif Ludvigsen, tiltre som leder av en ny enhet, Itera Collaboration, som skal fokusere på virksomhetsportaler, samhandlingsløsninger og Business Intelligence.

- Jeg ser frem til å kunne fokusere på et nytt vekstområde for Itera. Vi skal sammen med våre søsterselskaper i Sverige og Danmark skape en ledende posisjon i Norden, og i tillegg søke ytterligere synergier med vårt søsterselskap Itera Networks, sier Leif Ludvigsen.

IT-Karriere