Anita Krohn Traaseth slutter i HP

Anita Krohn Traaseth slutter i HP

Blir ny leder av Innovasjon Norge.

It-bransjens kanskje mest profilerte person, administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i HP, slutter for å bli sjef for Innovasjon Norge.

Dette opplyste selskapet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Traaseth uttaler i pressemeldingen at det er både vemodig og spennende å slutte.

Traaseth har jobbet i HP i snart fem år, og ga tidligere i år ut den suksessrike boka "Godt nok for de svina", som utløste en stor debatt om kvinnelige ledere i sosiale medier. Hun har også vært kjent som bloggeren bak den populære bloggen Tinteguri.

Etter det Computerworld erfarer skal Traaseth jobbe i HP ut august, før hun overtar sjefsstolen i Innovasjon Norge 15.september.

- Jeg er meget tilfreds med at Krohn Traaseth skal overta, uttaler styreleder Reidar Sandal i Innovasjon Norge i en pressemelding.

- Krohn Traaseth har solid erfaring fra ledelse med teknologi, gründervirksomhet, innovasjon, omstilling og strategi. Hun har avgjort de egenskapene som trengs for å lede Innovasjon Norge i tiden som kommer, mener Sandal.

IKT Norge har også sendt ut pressemelding i sakens anledning:

- Det er synd for HP at Anita slutter, men veldig gledelig for IKT-næringen og kunnskapsbedriftene at Anita bir ny leder i Innovasjon Norge, sier generalsekretær Per Morten Hoff.

Computerworld kommer med mer.

Les om:

IT-Karriere