Apple erobrer verdens elever

Apple erobrer verdens elever

Ny global satsning for lærebøker og online-kurs.

Apple har alltid vært stor innen undervisning.

Og nå utvider firmaet satsningen også globalt, ifølge en pressemelding fra Apple.

Nå og da får vi nyheter fra utlandet om Apples ulike markeder som ikke alltid er like relevante for oss her hjemme. Nyheter som at California kjøper inn enorme mengder med iPad-er til skolene sine fra Apple i en årelang kontrakt.

Eller vi får vite om alle de fantastiske video-kursene man kan delta i ved å studere fra skrivebordet på noen av verdens beste universiteter - om du bor i USA.

Eller om undervisningsbøker som er gjort tilgjengelig gjennom iBook Store, men som av markedsgrunner heller ikke selges utenfor det nord-amerikanske markedet.

Alt dette endrer seg nå som Apple har besluttet at store mengder med bøker og kurs fra iBooks og iTunes U nå skal gjøres tilgjengelig for nye markeder verden over.

Det betyr at det også for oss åpner seg nye markeder ved å gå inn på iBook Store og sjekke kategorien Textbooks. Dette kan du gjøre fra en iPad, eller om du har OS X Mavericks også fra din Mac.

Der vil du kunne finne ebøker fra Cambridge University Press og Oxford University Press - og ofte til til fordelaktig pris. Noen er også gratis. Og ofte inneholder de interaktivt materiell som for eksempel 3D-grafikk, lyd, bilde og video.

Eller du kan gå inn i iTunes Store og sjekke hva som nå er tilgjengelig av kurs og kursmateriell under iTunes U-kategorien for audio- og videobaserte foredrag fra kjente universiteter.

Via Apple

Les om:

IT-Karriere