Apple faller på børs

Apple faller på børs

Aksjekursen er på laveste nivå siden 2011.

Apple, som skal presentere tall for første kvartal neste uke, gjør det dårligere på børsen enn på lenge, ifølge Reuters.

Onsdag denne uken falt aksjekursen 5.5 prosent, og medførte et markedstap på 127,5 milliarder kroner på èn dag, da prisen på Apple-aksjeoen gikk fra USD 426.24 til USD 398.11 før den endte på USD 402.80.

Årsaken skal være frykt for at flaggskipproduktet Iphone, som fortsatt står for over halvparten av omsetningen til Coupertino-selskapet, hurtig taper markedsandeler til sine, ofte biligere, Android-baserte konkurrenter.

Det er riktignok ikke uvanlig at Apple gjør det dårligere i tiden mellom lanseringen av nye produktmodeller, ettersom mange Apple-kunder venter på den neste nyheten før de oppdaterer mobilen sin.

Det fører typisk sett til en kort nedgang i salg og etterspørsel.

Iphone 5 ble lansert i september 2012, og de siste øvrige nyhetene fra Apple var Ipad Mini og en oppdatert Ipad som ble lansert i oktober i fjor. Det er kanskje ikke nok til å opprettholde veksten, frykter investorene.

Ifølge Reuters kan det riktignok være litt mer alvorlig denne gangen, og sier at flere ikke tror at selskapet vil klare å opprettholde den eventyrlige omsetningen, som nevnt på grunn av rimeligere modeller og hyppigere oppdateringer fra konkurrenter som Samsung og HTC.

Apple har dessuten tapt 40 prosent av markedsverdien siden toppen i september 2012, eller litt over 1.624 milliarder kroner, og ifølge Reuters er flere av investorene nervøse - de forventer ytterligere fall før selskapet lanserer nye produkter senere i høst.

Les om:

IT-Karriere