Apple kjøper egne aksjer

Apple kjøper egne aksjer

Her er Apples plan for kontantbeholdningen på hundre milliarder dollar.

Mandag samlet Apple presse og analytikere for en gjennomgang av selskapets strategi fremover. Det var knyttet spenning til hva selskapet tenker rundt kontantbeholdningen på 100 milliarder dollar, rundt 575 milliarder norske kroner.

Verdens mest verdifulle selskap kunngjorde at de vil betale ut utbytte, samt å kjøpe tilbake aksjer for deler av beløpet.

Fett utbytte

Utbetaling av utbytte skal begynne i fjerde kvartal av regnskapsåret 2012 (avsluttes 30. september), og beløper seg til 2,65 dollar per aksje. Dette skal bli en kvartalsvis utbetaling de nærmeste årene.

I tillegg vil selskapet begynne tilbakekjøp aksjer for totalt 10 milliarder dollar utover i regnskapsåret 2013. Apple forventer at denne prosessen skal ta rundt tre år, og sier at intensjonen bak tilbakekjøpsprogrammet er "å nøytralisere effekten» av ansattes fremtidige aksjesalg og opsjonsprogrammer."

Ifølge Apple-sjef Tim Cook, vil ikke tilbakekjøp og utbytte skade selskapets bunnlinje.

Krigskasse

- Selv med disse investeringene, kan vi opprettholde en "krigskasse" for strategiske grep og samtidig ha rikelig med kontanter til å drive vår virksomhet, sier han i en pressemelding fra Apple.

I den samme meldingen sier Apples finansdirektør, Peter Oppenheimer, at utbytte, tilbakekjøp av aksjer og opsjoner til ansatte vil kostes selskapet 45 milliard dollar av kontantbeholdningen - i de kommende tre årene.

Les om:

IT-Karriere