Åtte prosent nedgang for Evry

Åtte prosent nedgang for Evry

Evry leverer skuffende kvartalstall og ansetter Knut Aasrud som ny konserndirektør.

Evry rapporterer om et driftsresultat på 184 millioner kroner i tredje kvartal 2012, en nedgang på åtte prosent i forhold til tredje kvartal 2011. Da var tallet 227 millioner.

Kontantstrømmen er også 101 millioner lavere enn i fjor.

Tar grep

- Jeg er ikke fornøyd med dette resultatet, selv om det er underliggende ikke en nedgang, men en svak forbedring, sier Terje Mjøs, konsernsjef i Evry.

Han sier også at selskapet planlegger å styrke lønnsomheten til bedriften med en rekke grep.

- Vi annonserer i dag endringer i konsernledelsen, ny og forenklet organisasjon fra 2012 og vi har besluttet å fase ut Digoff-løsningen. I tillegg har vi ingått intensjonsavtale med Greenfield Datasenter om etablering av nytt datasenter, sier Mjøs.

- Sammen med kvalitetsforbedringer innen banksegmentet skal dette bidra til å styrke lønnsomheten i Evry, fortsetter Mjøs.

Ny konserndirektør

Knut Aasrud er ansatt som ny konserndirektør i Evry, fra og med i dag. Han får ansvar for forretningsområdet Solutions i Norge, og skal fra 1. januar 2013 ta ansvar for forretningsområdet Norge.

Aasrud kommer fra Microsoft hvor han har vært sjef for Microsoft Operator Channels i EMEA-regionen. Han har tidligere også vært direktør for Microsoft Norge, og ulike lederstillinger i Sap Norge og Sap Sverige.

- Vi skal nå mobilisere hele den norske organisasjonen til å være med å realisere neste steg i strategien. Med sterk lokal forankring, unik kompetansebase og bred løsningsportefølje har vi et godt utgangspunkt for å være med å skape verdi for våre kunder, sier den nye konserndirektøren.

Aasrud tar over ansvaret fra Håvard Larsen som i dag er utnevnt til ny konserndirektør for Operations.