Avslørte dagens Apple-nyhet

Avslørte dagens Apple-nyhet

Apples "Ividunder" skal lese bøker med Iphone-OS og ti tommers skjerm.

Vi vet nå at dagens Apple-nyhet skal lese bøker. Apple skal i kveld norsk tid avsløre sitt nye nettbrett; en bærbar pc kun bestående av en skjerm.

Terry McGraw, administrerende direktør i bokforlaget McGraw-Hill, avslørte i et intervju med CNBC at deres bøker vil bli tilbudt på Apples nye ”Ividunder” mot at Apple får et lite bidrag, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Tidligere har Wall Street Journal fortalt at forlaget Harper Collins vil selge sine bøker på Apples kommende produkt.

Hvorvidt det er en fullstendig pc, vil Steve Jobs avsløre i kveld. Han kan kunsten om; "en siste ting".

Enorm interesse

Sjelden har et ulansert produkt hatt så mye forhåndsomtale, så mye spekulasjon. Helt siden forbrukermessen CES i begynnelsen av denne måneden har ryktene florert. Det har vært snakket om bevisste lekkasjer for å skape den interessen Apple trenger for å skape tilhengere og opprettholde menigheten.

Skal man tro Terry McGraw benytter Apples ”Ividunder” operativsystemet til Iphone og vil ha en skjerm på ti tommer.

Iphone OS er basert på den samme kjernen som Mac OS X, men er tilpasset mulighetene til prosessoren som er laget av Samsung basert på britiske ARM.

Usikre funksjoner

Sammenlignet med lesebrettet Kindle vil Apples ”Ividunder” ha mye bedre leselighet og mye bedre funksjonalitet. Naturligvis vil ”Ividunder” kunne jobbe mot internettet tilsvarende Iphone med 3G.

Funksjonssymboler tas som en selvfølge. Hvorvidt den kan være en møtetelefon eller ta bilder er usikkert. At den vil gjøre noe andre lesebrett, peke-pc-er og nett-pc-er ikke gjør, er sannsynlig.

Steve Jobs er ikke kjent for ”en siste ting” uten grunn.