Barnearbeid på Nintendo-fabrikk

Barnearbeid på Nintendo-fabrikk

Elektronikkgiganten Foxconn har brukt barn ned i 14 årsalderen som lærlinger.

Etter at det begynte å dukke opp opplysninger om barnearbeid i kinesisk presse, og organisasjonen China Labor Watch trykket på alarmknappen, satte elektronikkgiganten Foxconn i gang etterforskning av saken.

Ifølge New York-baserte China Labor Watch har selskapet ansatt lærlinger helt ned i 14 årsalderen som arbeidere i Foxconn-fabrikken i den kinesiske kystbyen Yantai. Kinesisk lov forbyr selskaper å ansette personer under 16 år. Den aktuelle fabrikken har laget produkter for spillgiganten Nintendo, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Tilbake på skolebenken

Foxconn uttaler at de nå har flyttet lærlingene tilbake på skolebenken, og at selskapet er i gang med en omfattende etterforskning. Selskapet oppgir ikke hvor mange mindreårige som ble funnet i fabrikken, men forteller at de som ble funnet har jobbet der rundt tre uker.

Noen ytterligere lovbrudd har ikke blitt funnet på selskapets fabrikker, skriver Foxconn i en pressemelding. Selskapet legger til at barna har fått en personlig unnskyldning.

Gigant

Foxconn er en gigant, og har per i dag 1,2 millioner ansatte i Kina. Selskapet rekrutterer elever fra yrkesfaglige skoler som en del av utdanningen.

Også tidligere har China Labor Watch avslørt tilfeller der elevene måtte jobbe i fabrikker for å få lov til å fortsette på skolen. Foxconn benekter disse opplysningene og forsvarer seg med at elever har rett til å forlate sine studier når de vil.

Foxconn lærlingprogram varer mellom tre til seks måneder. Lærlinger utgjør rundt 2,7 prosent av arbeidsstokken i Kina.

Les om:

IT-Karriere