Basware vokser i Norge

Basware vokser i Norge

Norsk ledelse får mer ansvar utover landegrensene.

Norge er Baswares raskest voksende marked nest etter hjemlandet Finland, og selskapet har nå gitt utvidet ansvar til to av Baswares norske ledere.

Dette er i kjølevannet av selskapets oppkjøp av Belgiske Certipost.

- For oss er det en fjær i hatten og en tydelig anerkjennelse at Basware satser på nordmenn i den videre utrullingen av Saas- og efakturaløsninger utover Norges grenser, sier Bjørn Røsten, som er norgessjef.

Han håper at erfaringen fra det norske markedet vil bidra til selskapets vekstmål.

Nye roller

Basware har gode dager etter omlegging til efaktura i Norge, med kravet om at alle leverandører til det offentlige skal ha efaktura på plass.

Det kommer Basware Norge til gode, også utenfor landets grenser.

Norgessjef Bjørn Røsten har fått utvidet rolle, og skal nå lede de nordiske salgsprosessene mot større bedrifter og virksomheter i Skandinavia og Finland. Samtidig har salgsdirektør Olav Abel Lindberg fått ansvar for violumsalg til SMB-er i Skandinavia.

- Vi er begge ydmyke og glade for å få et utvidet ansvar i den videre utviklingen av Basware, både i Norge, men også utenfor Norges grenser i tiden fremover, sier Lindberg.

Skal erobre Europa

Finske Esa Tihilä er toppsjef i Basware, og ble nylig valgt til å lede European E-invoicing Service Providers Association (EESPA), en interesseorganisasjon for efakturaleverandører i europa.

EESPA skal fremme samhandling på tvers av tradisjonelle konkurranseskiller, teknologier og landegrenser i det stadig voksende efakturamarkedet i Europa.

Selskapet mener det er viktig at det på europeisk nivå gjøres et samlet arbeid for å fremme behov og fordeler med efaktura. Med felles regelverk og et tilgjengelig fellesmarked kan faktura effektiviseres i Europa, på tvers av landegrenser.

Også EU-kommisjonen har ytret ønske om å se efaktura som dominerende metode for fakturering innen 2020, noe Basware selvsagt støtter, også gjennom arbeidet i EESPA.

Les om: