Betaler godt for beste arbeidsplass

Betaler godt for beste arbeidsplass

Microsoft, Canon, Cisco og Steria er blant de beste, men det koster.

I år deltok 130 norske bedrifter i en betalt arbeidsmiljøundersøkelse for å være med i kåringen av Norges beste arbeidsplass.

Blant topp ti finner vi blant annet it-selskapene Microsoft, Canon, Cisco, Steria, Webstep og Kantega.

Det koster fra 35.000 til over 100.000 kroner å være med, og Great Place to Work offentliggjør kun de som kommer best ut.

Finn på topp

Undersøkelsen er delt opp i tre kategorier - store, mellomstore og små bedrifter.

Finn.no deltar hvert år og fikk førsteplassen for første gang. Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work, tror selskapet stakk av med seieren fordi de har lykkes med innovasjon.

- Undersøkelsen viser at ledere som gir medarbeiderne en opplevelse av å bli sett, anerkjent og får tillit oppnår en forsterkende effekt fordi medarbeiderne ønsker å vise tillit og bidra tilbake, sa han under prisutdelingen på Grand hotell i Oslo.

Over 90 prosent av de ansatte i de beste bedriftene svarte i undersøkelsen at de blir gitt tillit og at de har meget stor tillit til ledelsen på sin arbeidsplass.

Canon på femte

Blant de største finner vi Steria på tredjeplass, Canon på femte og Cisco på sjette. Canon er fornøyd med utmerkelsen.

- Det er en tillitserklæring fra medarbeiderne når vi gjør det godt i denne undersøkelsen. Å komme på listen over de ti beste er en stor ære, mener fungerende HR-direktør Heidi Figenschau.

I Canon satser de på en kultur basert på japanske Kyosei som betyr å leve og arbeide sammen for et felles gode.

- Kyosei former våre mål og verdier, måten vi behandler våre medmennesker på og hvordan vi gjennomfører våre forretningsaktiviteter, forteller Figenschau.

Microsoft på andreplass

Blant de mellomstore bedriftene ble vinneren SAS Institute. Microsoft kom på andreplass, Webstep på tredje og Kantega på fjerde.

Vinneren blant de minste bedriftene ble it-selskapet Itema.

I prosessen med å finne Norges beste arbeidsplasser må medarbeiderne besvare et skjema med 50 spørsmål. I tillegg må en representant fra ledelsen i hver bedrift fylle ut en kulturprofil som innebærer åpne spørsmål om arbeidsplassens kultur, verdier og sosiale liv.

Les om:

IT-Karriere