Bills siste ord?

Bills siste ord?

Bill Gates har holdt sin siste tale som fulltidsansatt i Microsoft.

Bill Gates holdt tirsdag 3. juni det som skal være hans siste offentlige tale som fulltidsansatt i Microsoft. Talen ble holdt under TechEd Developers conference til en fullsatt sal med utviklere, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Det er 33 år siden styreformann Bill Gates grunnla Microsoft og utviklet operativsystemet Windows, som skulle bli selskapets industrielle lokomotiv. I talen tirsdag preket Gates til meningheten, og understreket utviklernes betydning.

- Microsofts suksess er takket være vårt gode forhold til utviklere, sa Gates.

LES OGSÅ: Gates ser i spåkula

Gates snakket kort om sin overgang 1. juli, når han vil vie mesteparten av sin tid til The Bill and Melinda Gates Foundation, og sa at det var litt underlig.

- Jeg befinner meg i upløyd mark. Dette er egentlig første gang jeg gjør et skifte i karrieren siden jeg var 17 år. Jeg har vært helt oppslukt i programvare, sa Gates.

LES OGSÅ: Neste IE8-beta i august

Ved siden av å snakke om det nye karrierevalget, var resten av talen plankekjøring for den rutinerte styreformannen. I løpet av de siste 30 årene har han holdt et utall taler for å motivere og snakke om visjoner.

Gates snakket også om Microsofts plan for programvareutvikling, en del av Project Oslo, som har som mål å gjøre det lettere for utviklere å lage tjenesteorientert arkitektur (SOA). Microsoft vil gi utviklere muligheten til å se på de første resultatene av Project Oslo under Professional Software Conferance i oktober.

Se Bill Gates tale på TechEds hjemmesider.

Les om:

IT-Karriere