Blanke ark i Fujitsu

Blanke ark i Fujitsu

NY JOBB: Darius Hakimi finner mye spennende i Fujitsu, ikke minst i serverporteføljen han nå får ansvaret for.

Nylig var Darius Hakimi på plass i Fujitsu, der han er ansatt som produktsjef for servere og ansvarlig for selskapets Primergy-forretning.

Hakimi har 25 års fartstid i it-bransjen, og de de ti siste årene har han jobbet i Atea med lagringsløsninger og servere.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Takk. Jeg har begynt som produktsjef for servere og lagring. Det innebærer ansvar for go-to-market modellen, produktposisjonering, budsjettansvar, produktlivssyklus, noe pre-sales, og ikke minst kontakt med partnere og kunder.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- At det er et utrolig potensial i produktporteføljen som ikke har blitt fremhevet på en stund. Jeg har oppdaget en god del juveler her, så nå blir jobben å fortelle omverdenen at de faktisk finnes. I tillegg er arbeidsmiljøet veldig bra, og vi holder til i helt nye lokaler, så alt er nytt samtidig som den nye ledelsen virker veldig foroverlent. Jeg starter med blanke ark, for å si det sånn.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- Dette er tross alt en verdensomspennende produsent med en relativt bred produktportefølje innen servere og lagring. Utfordringen blir å sette seg inn i alle produktene fortest mulig samtidig som jeg skal lære meg den nye organisasjonen, rutiner, rapportering og så videre. Men støttesystemene er gode, og ikke minst møter jeg mye godvilje både lokalt og nordisk og fra sentralt hold. Alt er veldig tilrettelagt, så blir det opp til meg og den lokale organisasjonen til å gå ut med budskapet vårt.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere jobb?
- Fujitsu er en produsent med en egen produktportefølje. Det blir fokus kun på våre egne produkter og løsninger, og det forutsetter at jeg har oversikt over hele bredden på produktsiden. Sånn sett er jobben litt annerledes.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om: