Blodige tall fra Funcom

Blodige tall fra Funcom

Spillmakeren går med underskudd, og håper minispill kan redde dem.

Det har vært et tøft år for den norske spillutvikleren Funcom.

Age of Conan fikk ikke den spillerbasen man hadde håpet på, Funcom har sagt at de vil flytte mange ansatte til Canada og 70 norske ansatte har fått sparken. Da de i dag la frem resultatet for tredje kvartal, ser ikke ting noe lysere ut for spillprodusenten.

Omsetningen har skrumpet inn til under en tredjedel av hva den var i fjor. Funcom omsetter nå for 31,7 millioner kroner. Driftsresultatet havnet på feil side av null: - 58,5 millioner kroner.

Høye forvetninger

Mye av grunnen til den fallende omsetningen skal være sviktende Age of Conan- og Anarchy Online-spillere. Funcom har kjørt kampanjer for å få frafalne spillere tilbake, og utviklet utvidelser til spillet. Dette skal ha fungert, men samtidig har det blitt lansert konkurrerende nett-spill som har virket i motsatt retning.

Age of Conan ble lansert i fjor, og salget av dette bidro til høy omsetning dette året. Det forklarer noe av den store forskjellen mellom årets og fjorårets omsetning.

Utviklingen av deres nye storsatsning, The Secret World, skal ifølge kvartalsrapporten gå bra. 200.000 spillere har registrert sin interesse for spillet, og Funcom regner med at mellom tre og fire millioner spillere har lest og sett videoer om spillet. Funcom sier de har større forvetninger til dette spillet enn forgjengeren Age of Conan.

Små og billige spill

Spillselskapet har også stor tro på sine nye og mindre prosjekter.

Funcom forteller at de skal fortsette satsningen på gratisspill, hvor omsetningen kan komme fra mikrobetalinger i form av for eksempel utstyr i spillene. Disse spillene er raskere å utvikle, og kan dermed gi Funcom etterlengtede inntekter uten for mye utgifter.

En av satsningene i dette feltet heter Pets vs. Monsters, som har barn mellom åtte og 14 år som målgruppe. Om dette blir en kjæledegge eller et nytt utgiftsmonster for Funcom må vi vente ennå en stund for å finne ut.

Har du troen på at Funcom kan reise seg? Si din mening i feltet under!

IT-Karriere