Bluegarden-ansatte utvikler seg selv

Bluegarden-ansatte utvikler seg selv

Medarbeiderutvikling har blitt svært populært blant de ansatte.

Hvordan kan man få sine ansatte til å bli mer motiverte? Bluegarden fant et av svarene: Utvikling i jobben er noe av det som motiverer medarbeidere mest.

Derfor har selskapet startet et tilbud om frivillig medarbeiderutvikling, der de ansatte kan melde seg på selv.

- I 2009 satte vi i gang noen tiltak internt, som var valgfrie. Det handlet om personlig vekst og utvikling, og var rettet mot de medarbeiderne som hadde lyst til å jobbe med seg selv; med sine egne sterke og svake sider, kommunikasjon og slike ting, forteller Sissel Sare, HR-direktør i Bluegarden.

I et langt arbeidsliv er det viktig å forstå seg selv, mener Sare. Og tilbudet viste seg å bli populært. De 14 plassene ble fort fulltegnet og det måtte lages ventelister. For de som ikke kom med vil selskapet fortsette med en ny runde i 2010

- Dette er ikke nødvendigvis veldig forretningsrettet. Man har et privatliv ved siden av jobben. Vi prøver å se helheten. Det var viktig at ledere ikke var tilstede. Det handler ikke om å bli evaluert som arbeidstager eller om du er egnet til jobben eller ikke. Det handler om å få en bedre balanse, sier Sare.

Utfordrer seg selv

Seniorkonsulent Kjetil Porsbøll deltok på utviklingsprogrammet.

- Jeg tenkte: Er jeg villig til å utfordre meg selv og lære mer? Basert på at jeg har jobbet her en stund, mente jeg det var bra med en bedre refleksjon om hvordan jeg fungerer og hvordan kommunikasjonen i jobben foregår, sier han.

Porsbøll kom i en sammensatt gruppe med deltagere fra ulike avdelinger, både fra salg- og produksjonsdelen i Bluegarden. Det mener han var spennende i seg selv. Deltagerne ble kjent på en annen måte og snakket plutselig om sin egen personlighet.

- Det var veldig positivt, men også ganske krevende. Vi reiste til konferansehotellet Losby gods, noe som skapte gode rammer. Vi var et annet sted enn på kontoret, det var sommer og vi kunne tenke på noe helt annet enn i hverdagen.

Fikk bedre selvinnsikt

Gjennom programmet har Porsbøll fått mer innsikt i seg selv og i andre mennesker rundt seg.

- Hvem er du? Det er et sentralt spørsmål, både i jobb og privat. Jeg er nå bedre i stand til å vurdere hvordan jeg er overfor andre, sier han.

Selv slår han fast at han er en introvert person, med en god del ekstroverte rundt seg. Programmet hjalp ham å forstå hvordan kommunikasjonen med andre blir. Han fikk forstå bedre arbeidsoppgavene han trives med, og hvordan han kan formidle sine ideer til andre uten at de oppfatter det som kritikk.

- Dette overgikk mine forventninger. Det var også artig å høre på andre, det fungerte bra at vi hadde et bredt spekter av personer. Jeg lærte veldig mye av de andre personlighetstypene. Jeg tror alle gikk derfra med bedre selvinnsikt, og bedre kommunikasjon, sier han.

(Artikkelen er hentet fra Computerworlds It-karriere)

Les om:

IT-Karriere