Bouvet styrer unna fusjonsbølgen

Bouvet styrer unna fusjonsbølgen

Noteres på Oslo Børs, og ønsker organisk vekst for kulturen og fagets skyld.

Siden 2007 har konsulentselskapet Bouvet vært notert på Oslo Axess. Dette er en slags miniversjon av Oslo Børs, som skal gi mindre selskaper sjansen til å vokse med investorer i ryggen.

I dag tok Bouvet skrittet opp til selve Oslo Børs.

- Som børsdirektøren sa i dag morges; det er som å gå opp fra Adeccoligaen til Eliteserien, humrer kommunikasjonssjef Åsmund Mæhle i Bouvet.

Selskapet følte at tiden var inne til å bli med "de store gutta". Bouvet skryter av sterk vekst de siste årene, både rent finansielt og på antall tjenesteområder og ansatte.

- Oslo Børs er et riktig sted å være for oss nå, mener Mæhle.

Få på børs

Han innrømmer at overgangen fra Oslo Axess til Oslo Børs ikke blir stor, men det vil forhåpentligvis bidra til større interesse rundt selskapet. Det kan også gi større tillit hos kundene, ettersom Bouvet nå må være en enda mer gjennomsiktig organisasjon.

Dessuten liker Bouvet å bidra til å øke antall it-selskaper på børsen. Mange har forsvunnet den siste tiden, og få nye kommer til.

- Tror du bransjen kunne tjent på å være mer til stede på børsen?

- Det er et interessant spørsmål. Vi synes i alle fall det er hyggelig å bidra til at trenden ikke fortsetter, og det bare blir færre it-selskaper der. Men hvorvidt det lønner seg må være opp til hvert enkelt selskap å avgjøre, svarer Mæhle.

Kultur, kunder, fag

En annen trend Bouvet vil bryte, er fusjonsbølgen. De to siste dagene har det blitt annonsert to nye sammenslåinger; Atea og Umoe Ikt blir ett, det samme gjør Inmeta og Crayon. Atea-direktør Steinar Sønsteby mener trenden er kommet for å bli i norsk it-bransje.

Men Bouvet vil heller vokse gradvis og organisk, enn i rykk og napp med store fusjoner og oppkjøp.

- Vi er opptatt av bedriftskultur, entusiasme og fag. De store oppkjøpene og fusjonene kan være en utfordring for kulturen og arbeidstilfredsheten, mener Mæhle.

- Dessuten krever vår type konsulentvirksomhet at vi forstår kundenes forretning og hvordan de tenker. Da må man sitte nær dem.

Kjenner ikke fremtiden

- Bør bransjen bremse opp? Kan all fusjoneringen være skadelig?

- Det er nok riktig med konsolidering i et markedsperspektiv. Noen kan få en bedre posisjon i markedet. Men for trivsel og kultur i et konsulentselskap, så har vi veldig tro på organsisk vekst. En fusjon kan medføre mange interne prosesser, svarer Mæhle.

- Er det slik at dere kan love aldri å fusjonere?

- Nei, man vet aldri noe om fremtiden. Vi har kjøpt selskaper vi også, men type timannsselskaper. Hovedstrategien er organisk vekst.

Hva synes du om alle fusjonene den siste tiden? Si din mening under, stem over!

IT-Karriere