Bråstopp for Opera-karrieren

Bråstopp for Opera-karrieren

Dag Honningsvåg jobbet i Opera under enn ett år, men avviser dramatikk.

Dag Honningsvåg jobbet frem til våren i fjor som administrerende direktør i CA Norge.

Så begynte han som salgs- og markedsdirektør i Opera Software.

Nå, mindre enn ett år etter, slutter han.

Honningsvåg hadde sin siste arbeidsdag i Opera på fredag, og blir nå administrerende direktør i Making Waves, som blant annet utvikler nettløsninger. Stillingen tar han over fra Even Fossen, som fortsatt skal sitte i selskapets styre.

Avgjørelsen tok Honningsvåg etter at det ble klart at dansken Lars Boilesen skulle inn en nyopprettet stilling som markedsdirektør (CCO). Boilesen blir da ansvarlig for blant annet salg både til forretningskunder og privatmarkedet, og det hele krever nye skillelinjer mellom Boilsens stilling og den Honningsvåg hadde.

Avviser at konflikt ligger bak

- Dette gjorde at det ble lettere å takke ja til stillingen i Making Waves, men jeg hadde nok tatt den uansett, forteller Honningsvåg.

Han avviser at det det var noe dramatikk eller konflikt i det hele, og applauderer at Boilesen nå kommer tilbake til Opera. Dansken har jobbet som salgs- og markedsdirektør i Opera tidligere, og har senest vært ansvarlig for Alcatel-Lucents aktivitet i Norden og Baltikum. Han har også jobbet i Tandberg.

Honningsvåg understreker at Boilsen ikke på noen måte presset han ut av Opera, ettersom stillingen som salgs- og markedsdirektør fortsatt hadde vært hans, og at det ikke er noen konflikt i det hele.

Enkelt å si ja

- I en verdensomspennende organisasjon med 675 ansatte og hvor det er ekstremt høyt under taket, vil det alltid være brytninger. Og selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i alt som foregår i Opera, er det ingen forskjell på dette enn i andre selskaper jeg har jobbet for, sier han, som gjerne returnerer til Opera senere.

- Jeg hadde et utmerket forhold til hver enkelt medarbeider, og det er en gjeng jeg kommer til å savne.

Når det gjelder hans nye selskap, Making Waves, er dette en bedrift Honningsvåg var med i etableringen av. De har holdt på i syv år, og blant annet vunnet Merket for god design for siden Visitnorway.com.

- De har klart seg utmerket godt uten min innvirkning, smiler den nybakte direktøren.

- Men når denne muligheten åpnet seg, var det veldig enkelt å si ja.

Les om:

IT-Karriere