Capgemini snart størst i India

Capgemini snart størst i India

I løpet av året vil det franske it-selskapet Capgemini ha flere ansatte i India enn i Frankrike.

Det franske it-konsernet Capgemini kommer i løpet av 2007 ha flere medarbeidere i India enn noe annet land, inklusiv hjemmelandet Frankrike. Endringer skyldes sterk utvidelse av den indiske staben.

- Med rundt 19.000 ansatte er konsernet stadig størst i Frankrike, men det kommer til å endre seg, fordi Capgemini planlegger å utvide i India vil dette landet ha vår største base, sier Salil Parekh, som er styreleder i Capgeminis i India.

Ifølge Parekh har Capgemini nå 15.000 ansatte i India.

- I løpet av de neste tre et halvt årene vil vi ansette ytterlige 40.000 mennesker her i landet. Flertallet av dem kommer til å jobbe med it-tjenester, resten med outsourcing av forretningsprosesser, forteller han til IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Norsk it i Indias klør

Også Argentina og Vietnam

Capgemini er ikke det eneste selskapet som har ansatt store mengder av indere som har en gjennomsnittlig lønn langt under hva som er vanlig i vestlige land, mens kvaliteten på kompetanse er sammenlignbar. Accenture kunngjorde i januar at selskapet forventer å ha flere ansatte i India enn noen andre land ved deres avslutning av regskapsåret i august.

I 2010 vil India stå for 70 prosent av Capgeminis utenlandske tjenester. Det er faktisk lavere enn i dag. Dette grunnes at selskapet også satser sterkt i andre land, som Argentina, Marokko, Romania, Filippinene og Vietnam.

- Kina vil også være et viktig land for oss. Vi har nå rundt 1.000 ansatte i Kina. Dette vil tredobles innen 2010, sier Parekh.

LES OGSÅ: Outsourcing som ikke feiler?