Cappelen først med nye, norske ebøker

Cappelen først med nye, norske ebøker

Resten av forlagsbransjen mener 249 kroner er urealistisk billig.

Det har vært en lang og broket vei for å få norske ebøker ut på markedet. Men nå har endelig Cappelen Damm lansert sin ferdige versjon av Digitalbok.no, og starter for alvor salget av digitale bøker for pc-er, mobiler, nettbrett og lesebrett.

Nettbutikken lanseres flere måneder før konkurrentenes planlagte løsninger, og legger dermed premissene for markedet fremover. Prisen for en ny, norsk bok vil ligge på 249 kroner, melder Dagens Næringsliv.

249 kroner for en pdf-fil kan høres mye ut, men det er langt rimeligere enn 369 kroner, som er snittprisen for nye, fysiske bøker. De fysiske er i tillegg momsfrie, så avslaget blir i virkeligheten langt mer.

Håper på dominans

- Det kan jo være de ikke kan regne i Cappelen, sier Gyldendal Norsk Forlag-direktør Fredrik Nissen til avisen.

Han mener prisen er "helt urealistisk", og mener Cappelen risikerer å gå med underskudd.

Cappelen på sin side håper prisene deres vil sikre dem en stor bit av markedet for ebøker, kanskje over en tredjedel av en antatt omsetning på 100 millioner her til lands.

Slår seg sammen

- Det blir vanskelig for de andre ikke å følge opp våre priser. Skal de si de har høyere kostander enn oss, da? spør ebok-ansvarlig i Cappelen Damm, Øistein Wahl, i Dagens Næringsliv.

Gyldendals ebok-butikk skal drives sammen med flere andre forlag.

Denne blir ikke lansert før april eller mars neste år, etter det avisen kjenner til.

IT-Karriere