Cisco lover bot og bedring

Cisco lover bot og bedring

Økt etterspørsel skaper leveringsproblemer etter finanskrisen. Nå lover Cisco mer forutsigbarhet.

Ciscos forhandlerpartnere har de siste månedene klaget over at varemangel og lange ledetider fra Cisco har ført til problemer med å levere til kundene i tide.

Denne uken gikk Ciscos årlige partnerkonferanse Partner Summit 2010 av stabelen i San Francisco. Keith Goodwin, direktør for Ciscos globale partnerorganisation, åpnet arrangementet med å svare på spørsmål rundt varetilgjengelighet og leveringsproblemer.

- Når jeg spør partnerne om Cisco kan gjøre én ting for å hjelpe dem med å øke omsetningen, er svaret alltid det samme: Vi må rydde opp i leveransene, sier han ifølge britiske Channel Reseller News (CRN).

Øker med 150 prosent

På arrangementet forklarte Randy Pond, Ciscos direktør for drift, prosesser og systemer, at produktetterspørselen falt med så mye som 70 prosent i enkelte kvartaler etter at finanskrisen slo til. Nå øker imidlertid etterspørselen i enkelte tilfeller med så mye som 150 prosent.

- På vegne av produksjonsteamet vil jeg beklage for den situasjonen vi har forsårsaket for bedriftene deres, sier Pond, som ifølge CRN samtidig understreker at problemene med ledetid angår hele kanalen og ikke er unikt for Cisco.

- Vi har aldri sett etterspørselen gå ned og så øke igjen så raskt som i de siste 18 månedene. Ledetiden som de store infrastrukturselskapene opererer med har gått fra et par måneder til mange, mange måneder – inntil 18 måneder i enkelte tilfeller, sier han.

- Mer forutsigbarhet

Randy Pond fortalte videre at den kraftige nedgangen i etterspørsel har påvirket Ciscos tilgang på arbeidskraft i Kina.

Han sier Cisco ikke er fornøyd med situasjonen slik den er i dag, men forteller at produsenten jobber med en rekke tiltak for å få varetilgjengeligheten tilbake til nivået den var på før finanskrisen.

- Vi legger ressurser i å lokke de ansatte tilbake, øker lagerbeholdningen aggressivt for å skap mer fleksibilitet, og investerer for første gang på ti år igjen i råvarer. På sikt ønsker vi å bli mer forutsigbare og nøyaktige i forhold til prognosene våre, sier han.

Les om: