Cisco sparker 6500 ansatte

Cisco sparker 6500 ansatte

Skal forsøke å spare inn en milliard dollar i året, uvisst om Norge berøres.

6500 må gå fra Cisco. Blant disse inngår 15 prosent i ledelsesgruppa og ni prosent av Ciscos vanlig fulltidsansatte. 2100 av dem tar tidlig pensjon i Ciscos frivillige program som ble lansert i april.

Målet er å spare en milliard dollar årlig, 5,82 milliarder i norske kroner. Ved å kvitte seg med det nevnte antall ansatte pådrar Cisco seg i 1,3 milliarder dollar, 7,56 norske, i sluttpakker.

Uvisst om Norge er berørt

Det er ikke kjent om Cisco i Norge må si opp folk, Cisco har i første omgang bare meddelt at USA og Canada er berørt og at ”noen andre land” vil få beskjed i første uka i august, og for enkelte andre land noe senere enn dette igjen på grunn av lokale lovverk.

Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, har heller ikke fått noe mer informasjon om dette.

- Jeg vet jo ikke, men tror ikke Norge er berørt i denne runden. Vi har bedre økonomi enn verden for øvrig akkurat nå, og i tillegg driver vi mye med videokonferanse. Men det er ikke dermed sagt at enkelte funksjoner ikke blir berørt eller at Norge blir berørt i fremtiden, sier han til Computerworld.

Børs- og inntektsfall

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste tar Cisco for tiden drastiske verk for å kutte kostnader og bevege seg tilbake til fokus på kjernerutere og switch etter skuffende resultater og børsfall de siste kvartalene.

I tallene for tredje kvartal var det et fall på 11 prosent i profitt.

Les om:

IT-Karriere