Control-X hos Adobe

Control-X hos Adobe

Selskapet kutter 680 stillinger, nesten ti prosent av alle ansatte.

Det går ikke bra med Adobe. Selskapet, som står bak grafiske programvare som Photoshop og Illustrator, sliter med økonomien. Som følge forsvinner nesten en av ti arbeidsplasser.

I alt vil selskapet skjære vekk 680 stillinger, bekreftet Adobe tirsdag.

Det er en stor andel av de som er igjen i arbeidsstaben. Ifølge Wikipedia hadde Adobe per februar 2009 litt over 7000 ansatte.

Elendig salg

Det er andre gang i år selskapet må skjære kraftig ned. Målet er å bringe kostnadene i balanse med hva selskapet i en forklaring kaller "realiteten i forretningsmiljøet".

I desember i fjor kunngjorde Adobe en kuttrunde med 600 stillinger. Tidligere har Adobe lagt skylda på et dårlig marked og elendig salg av Creative Suite 4.

Selskapet holder prisene på programvare relativt høyt. En pakke med CS 4 koster i Norge fra 23.562 kroner, oppgradering fra 7650 kroner. Produktsuiten omfatter en imponerende liste, som Indesign, Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Acrobat, Fireworks og Cold Fusion.

Nedskjæringene ble for øvrig kjent etter at ansatte begynte å legge ut meldinger om det på Twitter, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Adobe tjener altså mindre penger enn før, men går fortsatt godt i pluss. Kvartalstallene fra september viser at selskapets resultat kom på 136 millioner dollar, ned fra 191 millioner samme periode året før.

Les om:

IT-Karriere