Den danske Atea-direktøren var redd for å bli oppdaget

FRYKT: I et lydopptak sammenligner Felding kontoen med å hvitvaske penger for en bedrageridømt dansk forretningsmann, og sier at han frykter at bruken av kontoen vil føre Atea til avisforsidene. (Pressefoto: Atea)

Den danske Atea-direktøren var redd for å bli oppdaget

Ifølge et lydopptak den danske avisen Berlingske har fått tak i, har Ateas administrerende direktør en helt annen mening om "konto 2840" enn hva han har gitt uttrykk for offentlig. 

Et lekket lydopptak kaster nytt lys over Atea-saken, og den såkalte "konto 2840". Saken dreier seg om medarbeidere fra blant annet Atea, deres konkurrent 3A-it, og Region Sjælland - der foreløpig 13 personer er blitt siktet for bestikkelse.  

Ateas administrerende direktør Morten Felding skal tidligere ha uttalt til den danske Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) at konto 2840 skal ha vært en helt vanlig balansekonto der han oppdaget at enkelte tilfeller av reiseutlegg oversteg de normale retningslinjene. Dette skriver den danske avisen Berlingske

En annen tone

Men internt kan det se ut som at den danske direktøren har en annen oppfatning. I lydopptaket sammenligner Felding kontoen med å hvitvaske penger for den bedrageridømte danske forretningsmannen Stein Bagge, og sier at han frykter at bruken av kontoen vil bringe Atea til avisforsidene om den skulle bli oppdaget.

På lydopptaket som Berlingske har fått tak i skal Felding ifølge avisen snakke med en tidligere medarbeider om konto 2840. Opptaket skal være være en fortrolig samtale med Felding og den tidligere ansatte som ikke lenger jobber i bedriften. Begge er ifølge Berlingske siktet i saken. Samtalen skal ha funnet sted i slutten av oktober 2014.

Ingen forskjell

I lydopptaket går det frem at Felding er klar over konsekvensene. «Den transaksjonen i alt det som foregår her kan føles fullstendig, så hvis det er noen som splitter lortet av så har vi hundre prosent medvirket til noe som ikke er i orden. Da kan vi stå direkte på forsiden av avisen. Det.. det er jo akkurat som å hvitvaske penger for Stein Bagger. Det er ingen forskjell» sier Felding på lydopptaket.

Berlingske skriver at for de som kjenner Ates toppsjef, så er det ingen tvil om at det er han som snakker på opptaket. 

Det er heller ingen tvil om at Felding frykter at kontoen kan bli oppdaget, skriver avisen.

«Dette setupet vi har i dag.. revisjonen, de graver mer og mer i de tingene vi gjør", sier han.

Berlingske skal ha tilbudt Felding å kommentere samtalen, men han skal ikke ha ønsket å medvirke. 

Du kan høre hele lydopptaket her. 

Les om:

IT-Karriere