Danskene best i verden

Danskene best i verden

Norge er nummer 10 i World Economic Forums globale it-rangering, men er fortsatt aller dårligst i Norden.

Norge er på sist på topp ti i it-rangeringen i World Economic Forums årlige teknologirapport. Danmark topper listen for første gang. Danskene har trukket fordel av regjeringens klare IKT-visjon (informasjonsteknologi, kommunikasjon og telefoni) og tidlige fokus på penetrasjon og bruk.

Dette skriver E24.

Internett- og pc-bruken i Danmark har kommet opp på et imponerende nivå, ifølge Global Information Technology Report 2006-2007, noe som også gjenspeiles i omfanget av e-handel og i myndighetenes egne tjenester.

På toppen av det hele har danskene fokusert på forskning og utvikling og lagt grunnlaget for en førsteklasses hightech-industri, mener World Economic Forum (WEF).

Norge opp, USA raser nedover

Samtlige nordiske land er nå inne på Topp 10-listen. Norge rykker opp fra trettende til tiende plass. Sverige rykker opp seks plasser til andreplass.

De nordiske landenes høye plassering gjenspeiler både landenes generelle konkurransekraft og at de har vært eksepsjonelt rede til å utnytte nettverk, mener WEF. USA ramler fra første til syvende plass på rangeringen. Det skyldes strengere reguleringer og et forverrede IT-politiske forhold.

Men USA dominerer fortsatt innenfor innovasjon, dels på grunn av det høye nivået på høyskoleutdanningen, dels på grunn av det avanserte finansmarkedet og entreprenørånden.

Topp 10 i it

1. (3) Danmark

2. (8) Sverige

3. (2) Singapore

4. (5) Finland

5. (9) Sveits

6. (12) Nederland

7. (1) USA

8. (4) Island

9. (10) Storbritannia

10. (13) Norge

Kilde: World Economic Forum, The Global Information Technology Report 2006-2007

Se hele listen her .

Les om:

IT-Karriere