Dårlige tider bra for Visma

Dårlige tider bra for Visma

Med over tre milliarder i omsetning ble fjoråret ny rekord for selskapet.

Visma, som lever blant annet av å utvikle systemer for økonomi, ehandel og lønn, klarte seg bra i 2009.

Omsetningen havnet på 3,4 milliarder, og driftsresultatet kom på 517 millioner. Dette er 23 prosent mer enn året før. Årets siste kvartal ble spesielt godt for selskapet.

- Vi ser at mange bedrifter nå investerer i software-løsninger igjen. Det er også gledelig at inntekter fra faste lisens-, support- og vedlikeholdsavtaler økte med hele 17,7 prosent siste kvartal. Salget av nye lisenser viser at for første gang siden finanskrisen er viljen til å investere i nye og effektiviserende løsninger er på vei tilbake, sier Øystein Moan i en pressemelding.

Finanskrisen har altså slett ikke tatt knekken på det norske selskapet. Tvert i mot.

- Etter finanskrisen velger mange bedrifter å outsource for å redusere kostnader og for å gjøre kostnader mer variable, sier Moan, som har skodd seg på dette.

- Totalt sett viser den kombinerte veksten i både omsetning og resultat i 4. kvartal at Visma har kommet godt gjennom finanskrisen, og at Vismas produkter og tjenester er nødvendige, både i gode og dårlige tider. Vi forventer fortsatt fremgang i 2010, både når det gjelder omsetning og resultatmargin.

Neste år skal selskapet trolig tilbake på børs, slik det var da det ble kjøpt opp i 2006.

IT-Karriere