Dårlige tider for it-entrepenører

Dårlige tider for it-entrepenører

- Markedsturbulensen skaper store problemer for it-entreprenører, sier toppsjefen i Powerchex.

Antallet ledige jobber for it-entreprenører i finanssektoren sank dramatisk i august, viser en rapport fra firmaet Powerchex, et firma som analyserer ansettelsesmuligheter.

Fallet er på hele 47 prosent, etter en nedgang på 27 prosent i juli. Denne måneden steg likevel det totale antallet jobber i finanssektoren med 15 prosent, mens det generelle fallet i finanssektoren i august var på ti prosent.

Skaper bekymring

- En rolig periode i sommermånedene er ikke uvanlig, men denne nedgangen har overrasket analytikere og gjort bedriftsledere bekymret, melder Powerchex.

Kun jobber i forsikring og sikringsfond økte mellom juli og august, med henholdsvis ni og 38 prosent, mens antallet ledige stillinger innen kapitalforvaltning, bank og aksjemegling også gikk ned.

Nedgangen i finanssektorjobber for it-entreprenører er også dramatisk om man sammenligner med samme periode i fjor. I forhold til august 2009 var fallet i august i år på hele 74 prosent.

Store svingninger

- Markedsturbulensen vi nå opplever skaper store problemer for it-entreprenører som ønsker arbeid i finanssektoren, idet antallet tilgjengelige jobber svinger kraftig fra måned til måned, uttaler Powerchex' toppsjef Alexandra Kelly til IDGs nyhetstjeneste. - Muligheter innen finanssektoren nådde en topp i juli, med en økning på 187 prosent siden starten av året, men har sunket med 62 prosent de siste to månedene.

Likevel er det håp for noen, og it-arbeiderne som er mest ettertraktet i dagens marked er CAD-designere, bedriftsanalytikere og folk med generell it-kompetanse, melder denne månedens 'Report on Jobs' fra KPMG og Recruitment and Employment Confederations.

Les om: