Data Respons skjærer ned

Data Respons skjærer ned

Konsulentene ligger dårligst an når Data Respons må spare 40 millioner årlig.

Styret i Data Respons har besluttet å gjennomføre en rekke effektiviseringstiltak for å møte endrede markedsforhold og styrke den langsiktige lønnsomheten i selskapet, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Totalt må selskapet spare ti prosent av kostnadsbasen, rundt 40 millioner kroner årlig. Det norske it-selskapet, som leverer innebygde løsninger i det industrielle markedet, har kontorer i både Danmark, Finland, Norge, Sverige og Tyskland. Det er den danske virksomheten som ligger dårligst an.

- Norge går best. Vi har en annen økonomi her enn i Sverige, Danmark og Tyskland. Det blir ingen store oppsigelsesrunder her til lands, forsikrer konsernsjef Kenneth Ragnvaldsen.

Konsulentene sliter

Avdelingen for konsulenttjenester utgjør rundt 20 prosent av selskapets virksomhet. Det er her tiltakene trolig vil ramme hardest, men Ragnvaldsen vil ikke ut med konkrete tall.

- Det er tøffere tider, og vi ser lavere etterspørsel etter konsulenttjenester, de industrielle virksomhetene skjærer ned på dette. Jeg kan ikke si noe om hvor mange som må gå, det kommer en kvartalsrapport om ni dager med mer informasjon om hvert land, sier Ragnvaldsen.

- Hvor mange av de 40 millionene skal spares inn ved oppsigelser?

- Det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier Ragnvaldsen.

Les om: