Dell kutter flere tusen ansatte

Dell kutter flere tusen ansatte

Dell vil si opp 10 prosent av staben på 88 100 ansatte for å øke lønnsomheten.

Dell vil gjennomføre kuttene over de neste 12 månedene. Kuttene inkluderer ansatte over hele verden, innen forskjellig kundesegmenter og stillingstyper.

Beslutningen om mannskapsreduksjon er en del av gjennomgangen av kostnadsstrukturen i selskapet som omfatter produktutvikling og innkjøp, tjenester og support, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Sammen med nyheten om massive kutt, rapporterte Dell at nettoresultatet i selskapets første kvartal i finansåret 2008, havnet på 759 millioner dollar - mot 762 millioner året før.

LES OGSÅ: Michael Dell bruker Linux

Dell omsatte for 14,6 milliarder dollar.

Reduksjonen i staben er den seneste beslutningen i en rekke endringer Michael Dell har foretatt etter at han inntok sjefsstolen igjen i januar. På det tidspunktet sto Dell overfor flere utfordringer som utfordringer med det amerikanske kredittilsynet, søksmål fra sinte investorer, fallende profitt og dropp i markedsandel som førte til at Dell måtte se seg slått av HP om å være verdens største pc-produsent.

Michael Dell har erstattet flere ledere, kuttet bonuser og fulgt kundenes ønsker om å få preinstallert Linux i stedet for Windows. I mai annonserte han også at Dell skal selge pc-er gjennom retail-kjeden Wal-Mart - og dermed bryte med direktemodellen.

LES OGSÅ: Dell selger via forhandlere

Markedsdirektør Hans Chr. Seime i Dell Norge sier at det ikke er noe som helst behov for nedbemanning i Dell Norge.

- Snarere tvert i mot. Vi er inne i en god vekst. Vi har mellom 110 og 115 ansatte, og skal øke med 10 prosent, spesielt på salgssiden, i løpet av året, sier han.