Dell tier om oppsigelser

Dell tier om oppsigelser

Ryktene går, men Dell vil hverken bekrefte eller avkrefte at norske folk får sparken.

Dell vil kappe bort deler av sin norske stab, hevder en kilde overfor Computerworld. Kilden ønsker å være anonym. Kilden har hørt om dette fra bekjente innen Dell-systemet, og hevder flere må gå.

En kilde innad i Dell, som Computerworld fikk kontakt med via den førstnevnte kilde, bekrefter at nordmenn må gå. Stedet som rammes er callsenteret for det norske markedet i København. Ifølge tidligere stillingsutlysninger og bedriftspresentasjoner jobber det mellom 50 og 200, mest trolig rundt 100, norske folk her.

- Det er på gang, bekrefter kilden hos Dell.

- Hvor mange er det snakk om?

- Det er snakk om åtte til ti nordmenn, sier kilden.

Etter at denne saken ble publisert har nok en anonym kilde tatt kontakt med Computerworld og fortalt at vedkommende også har hørt at det er norgesrelaterte oppsigelser på gang i Dell.

- Internt anliggende

Dells Norges-sjef Michael Jacobs ønsker ikke å uttale seg om saken. Han sier en egen person fra Dell EMEA må svare på denne typen spørsmål..

- Men vi har kilder internt hos Dell som bekrefter dette?

- Vi ønsker ikke å kommentere det rett og slett, det er et internt foreliggende

- Hvor mange jobber på callsenteret i København?

- Det er også en detalj vi ikke vil gå ut med.

Taust hos Dell EMEA

Talsperson for Dell i EMEA, Amy King, sier at Dell har en klar strategi om å redusere kostnader innen 2011. Dell har i den forbindelse blant annet gått gjennom en reorganisering der det fokuseres på kundetype fremfor geografisk lokalisering av kunde.

Men oppsigelser av nordmenn vil hun ikke si noe om.

- Dell kan verken bekrefte eller avkrefte rykter som angår enkeltland, sier King.

Kuttemål oppjustert

Hun vil heller ikke fortelle om hvordan økonomien og salget for tiden ligger an, og henviser til henholdsvis rapporten for fjerde kvartal 2008 og til den kommende kvartalsrapporten som dukker opp 28. mai.

- Men at en talsperson fra Dell EMEA har blitt brakt på banen for å håndtere en problemstilling som angår Norge kan virke litt mistenkelig for en journalist?

- Jeg er ny innen Dell EMEA, og jobben min er å uttale meg om problemstillinger som angår bedriftes natur, så akkurat at jeg uttaler meg er ingen grunn til å rope varsku, sier King.

Omsetningen i EMEA for fjerde kvartal 2008 gikk ned 17 prosent fra kvartalet før. Målet om å kutte ble også oppjustert fra 3 til 4 milliarder kroner.

Jacobs fra Dell Norge kan si at salget i Norge ligger godt an i dette kvartalet.

Les om:

IT-Karriere