Dells mobilsjef sier opp jobben

Dells mobilsjef sier opp jobben

Men Ron Garriques får med seg en rimelig fet lønnslipp.

Dell ga i går beskjed til amerikanske konkurransemyndigheter om at selskapets toppsjef for mobile produkter, Ron Garriques, har bestemt seg for å forlate selskapet.

Ron Garriques begynte i Dell i 2007, han kom til denne jobben fra stillingen som mobilsjef i Motorola. Han slutter 28. januar, men vil fungere som konsulent for Dell ut neste år, skriver vår nyhetstjeneste.

Tok revansj

Garriques ledet selskapet til en revansj på mobil-markedet, men blant annet lanseringen av det Android-baserte Streak tidligere i år.

Streak er en slags hybrid mellom en smarttelefon og et nettbrett. Dell var også en av de første produsentene som lanserte smarttelefoner med Microsofts nye operativsystem Windows Phone 7.

Fet lønn

Dell har ikke kommenterte årsaken til at mobilsjefen nå slutter. Men i en artikkel fra nyhetsbyrået Associated Press sier imidlertid Ron Garriques at han bestemte seg for å slutte etter en omstrukturering han mener eliminerte avdeling hans.

Garriques slipper å sulte etter han forlater Dell. Han får nemlig med seg et sluttvederlag på 1,8 millioner dollar (i undekant av 11 millioner norske kroner). I tillegg får han 6,3 millioner dollar (37,8 millioner norske kroner) for fremtidige konsulenttjenester for Dell.

Les også: Dell dumper 25.000 Blackberry

IT-Karriere