Derfor ble Mark Hurd presset ut

Derfor ble Mark Hurd presset ut

Forklaringen på hvorfor han slutter er vag - her er andre muligheter.

HPs tidligere toppsjef Mark Hurd gikk av etter å ha brukt selskapets penger på en tidligere pornoskuespiller, som da jobbet hos en underleverandør.

- Etter hvert som etterforskningen pågikk, innså jeg at det var hendelser der jeg ikke levde opp til standardene og prinsippene for tillit, respekt og integritet som jeg har forsvart i HP og som har guidet meg gjennom karrieren. Etter flere diskusjoner med medlemmer i styret vil jeg trå til siden og styret vil søke etter ny leder, sa Hurd sagt i en uttalelse.

Men er dette virkelig grunnen til hans avgang? Kunne ikke styret løst problemet på andre måter enn å la Hurd forlate selskapet med halen mellom beina?

Her er våre amerikanske kollegers fem andre teorier om hvorfor HP-toppen måtte gå av.

1. Styret vil ha en trivelig mann

Mark Hurd måtte få HP gjennom finanskrisen. Løsningen ble å kutte tusenvis av ansatte, senke lønninger og legge ned datasentre. Jobben er nå gjort, og det kan hende styret ønsker en mer trivelig toppsjef, for mer trivelige tider med et mer trivelig HP.

2. Styret vil ha en innovativ mann

HP har blant annet kjøpt opp Palm og 3Com og må nå slåss mot både Apple og Google i kampen om mobilkundene. Da trenger man en innovatør. Blant annet skal styremedlem Marc Andreessen ha blitt kontaktet angående en høyere stilling. Han var med på å etablere Netscape i sin tid, og skal ha mer av Steve Jobs-genet HP trenger.

3. Styret vil ha mer makt

Hurds forgjenger, Carly Fiorina, forlot posten sin i 2005 etter krangling med styret om organiseringen av makt. I HP er man både styreleder og direktør når man først har nådd toppen, og denne modellen kan ha vært sentral i konflikten også denne gangen.

4. Styret ville minske bråket

Da det ble kjent at kvinnen Hurd hadde... "tuklet" med, var en tidligere erotisk skuespiller, ble det nok ikke kake i styrerommet i HP. PR-messig er saken en bombe, og styret kan ha villet bli ferdig med saken så fort som mulig. Jodie Fishers advokat, Gloria Allred, er en kjendisadvokat som skal elske å skape trøbbel, og disse to kvinnene sammen kan skape mye trøbbel for selskapet.

5. Styret ville følge sine regler

Selv om Hurd har blitt "frikjent" for seksuell trakasering, er han "skyldig" i å ikke følge etiske retningslinjer. Nøyaktig hvordan er litt uklart, men det skal ha gått penger til Fisher som ikke kan forklares ut fra forretningshensyn. Og styret kan ha sett det som så viktig å opprettholde sine egne regler at dette var nok til å presse Hurd ut av selskapet.

Hva tror du? Si din mening under!

IT-Karriere