Desperat norsk jakt på it-svensker

Desperat norsk jakt på it-svensker

Norske rekrutteringsbyråer lokker svensker med høyere lønn og lavere skatt: - De er desparate, hevder den svenske arbeidsformidlingen.

Antall arbeidsledige i it-yrker i Norge er i ferd med å nå bunnivået. Samtidig går antall ledige stillinger i været. Rekrutteringsbyråene tvinges nå til å lete etter it-kompetansen utenlands. Nylig var et titalls norske it-bedrifter på en ren rekrutteringsturné i Vest-Sverige.

Den svenske motsatsen til Nav, Arbetsförmedlingen, var medarrangør på turen som gikk til Gøteborg, Borås, Trollhättan og Skøvde. De mest aggressive aktørene er rekrutteringsbyråene Adecco, Manpower, Jobzone, Toptemp og Xtra personell.

- De er desperate etter folk, sier Arne Arvidsson på Arbetsförmedlingen Utland.

Lik kultur

Paul Asantcheeff, rådgiver i arbeids- og velferdsetaten Nav og konsulent i de europeiske arbeidssamarbeidet EURES, bekrefter at stadig flere it-foretak søker seg til Sverige for å demme opp for kompetansemangelen her til lands.

LES OGSÅ: Jubler for innvandringsforslag

- Ettersom situasjonen forverres merker vi at interessen for Sverige øker i mange bedrifter. Steget er ikke så stort ettersom både språk og kultur er så likt, sier han.

De fleste ledige it-stillingene er i rekrutteringsbyråer og konsulentfirmaer. De søker folk innen alle it-områder.

Ubegrenset behov

Kjetil Tveit, kundeansvarlig i Xtra personell, var en deltakerne på turneen i Sverige. Han mener den norske bemanningsbransjen har vært gjennom en voldsom oppsving, spesielt innen it.

- Vårt behov for it-personell er tilnærmet grenseløst. Arbeidsmarkedet er veldig vanskelig i Norge, og vårt inntrykk er at det er enklere å finne it-folk i Sverige, sier han.

Trenger teknikere

Xtra søker i første rekke etter support- og driftsteknikere, men også systemutviklere og prosjektledere innen it er ønsket. Bemanningsbyråret har tidligere importert svenske sykepleiere i stor skala, men også annonsert etter og ansatt it-personell. De planlegger nå å trappe opp satsingen på det svenske markedet.

LES OGSÅ: Helt texas for it-rekruttering

- Vi er veldig fornøyd med responsen på Sverige-turnéen. I Göteborg hadde vi 475 besøkende på seks timer, mange var ingeniører og flere av dem innen it. Svenskene er positive, arbeidsvillige og effektive, så vi har gode erfaringer, sier Tveit.

Xtra er allerede i ferd med å ansette 10-15 personer til it-stillinger som resultat av Sverige-turnéen. Allerede i slutten av april arrangerer rekrutteringsbyåret en ny jobbmesse i Gøteborg, denne gang rettet mot personer under 30 år.

Høyere lønn

Lønnsnivået er så mye som 30-50 prosent høyere i Norge, ifølge den svenske Arbetsförmedlingen. Utgifter til mat og bolig er noe høyere, og skattenivået er omtrent likt. De to første årene kan imidlertid utlendinger nyte godt av et skattefradrag på ti prosent. En annen markant forskjell på det svenske og norske arbeidsmarkedet er at det ikke trengs like lang erfaring her til lands.

- Det er et sterkt arbeidsmarked for ungdommer i Norge. Der finnes de såkalte inngangsjobbene som gjør at de yngste får en fot innenfor arbeidslivet og opparbeider seg erfaring, sier Arne Arvidsson i Arbetsförmedlingen Utland.

Han mener dessuten at norske bedrifter kun ser på kompetanseprofilen og ikke på fødselsattesten når de ansetter nye folk.

- I Sverige skal en jobbsøker helst ikke være under 25 eller over 45 år. De grensene eksisterer ikke i Norge. Finner de en kompetent person, blir han ansatt uansett alder, mener Arvidsson.

Les om:

IT-Karriere