- Dette blir Norges Silicon Valley

- Dette blir Norges Silicon Valley

Slik vil Petter Stordalen og Aker Solutions blåse liv i IT Fornebu.

- Dette er Norges nye Silicon Valley, en smeltedigel for kreativt arbeid og verdiskapning, sier Petter Stordalen til Budstikka om It Fornebu.

Han er ikke den første til å bruke begrepet Silicon Valley om området, Computerworld har tidligere oppsummert ambisjonene som lå til grunn for It Fornebu i startfasen for ti-femten år siden.

Men med Stordalens siste prosjekt kan det hende IT Fornebu får ny vind i seilene. I samarbeid med Aker Solutions og familien Burchardt skal Stordalens Choice-kjede bygge det som skal bli Skandinavias første konferansehotell kombinert med kontorer og høyteknologisk opplevelsessenter.

- Her passer hotellet vårt inn. Fornebu er et fantastisk sted, litt som La Jolla i California. I alle fall om sommeren, sier Stordalen til Budstikka.

K2 ga ledig plass

Bygget kalles Engineering Expo og skal bli 2.500 kvadratmeter. Selve expo-delen er ment å formidle teknologi, innovasjon, energi og miljø, pluss olje- og gassindustriens rolle i samfunnsutviklingen.

Aker Solutions fikk mer plass da de kjøpte såkalte K2 av Telenor, og samarbeidsplanene kom etter hvert på bordet. Bygget skal være ferdig om et år - 17. mars 2012 for hotelldelen, expo- og kontordelen ventes ferdig en knapp måned senere - 11. april.

Inneklemt av Telenor

Det er Voll Arkitekter som har tegnet bygget, som skal ligge mellom Telenor Arena og Telenors hovedkontor.

Et viktig mål med Engineering Expo skal være å motivere flere ungdommer til å velge realfag, og senere utdanne seg til ingeniører, ifølge Budstikka.

Les om:

IT-Karriere