DND ga pris til styremedlem

DND ga pris til styremedlem

DNDs Rosing-pris for årets it-leder gikk til Frank Møllerop i SAS Institute. Som er styremedlem i DND.

I går kveld fikk SAS Institutes leder i Rosing-prisen som årets it-leder. Frank Møllerop vant prisen i konkurranse med Norwegian-direktør Bjørn Kjos, Mamut-leder Eilert Hanoa og Nils Øveraas, norgessjef i Accenture.

- Jeg vil takke mine kolleger i lederteamet og alle ansatte i SAS. Dette er minst like mye en pris til alle dem som hver dag står på for å gjøre SAS Institute til en god og lønnsom arbeidsplass. Vi vil også takke alle våre kunder for den tillit de viser oss, sier Møllerop.

Sitter i styret

Men Frank Møllerop har flere hatter. Han sitter nemlig også i styret i DND.

I juryen som valgte Møllerop blant de nominerte sitter DNDs Tone Dalen, Abelia-leder Paul Chaffey og IKT Norge-leder Per Morten Hoff. De to organisasjonslederne reagerer ulikt på informasjonen om at Møllerop sitter i DND-styret.

- Dette burde jeg ha blitt gjort oppmerksom på. Jeg har selv gjort det veldig klart at jeg syntes var probematisk at jeg satt som jurymedlem samtidig som jeg mente at Eilert Hanoa, styreleder i IKT-Norge, var den beste kandidaten, sier Per Morten Hoff.

LES OGSÅ: Heder til Hidas

Hoff understreker at han synes Møllerop er en god leder, men etterlyser samtidig tydeligere kriterier for prisen. Hoff legger ikke skjul på at han mener økonomiske resultater bør telle mer enn arbeidsmiljø.

- Kanskje blir det mer prestisje i prisen hvis den deles ut av andre it-ledere, i stedet for organisasjonsledere, sier Hoff.

Inhabile uansett

Ifølge Rosing-juryens sekretær Edgar Valmanis er det vanskelig å unngå habilitetsproblematikk, fordi landet er lite og de samme personene går igjen i mange roller.

- Vi er tre foreninger som står samlet bak denne prisen. Man vil lett støte på kandidater som sitter i et av styrene. Men de sitter jo i styrene fordi de er så dyktige! Prisen gikk til Møllerop i år fordi han utmerket seg på mange områder. I fjor var Møllerop på sølvplass.

Det ville ikke vært noe annerledes om det var it-ledere selv som nominerte eller satt i juryen, mener Valmanis.

- Den ene dagen er de partnere, den neste konkurrenter. Man ville fått akkurat de samme problemene. Men det kan hende det er en løsning å trekke inn en gruppe journalister. Da ville vi kanskje unngå at det kan stilles spørsmålstegn ved habiliteten, sier Edgar Valmanis.

- Uproblematisk

- Vi kom fram til at Møllerop hadde utmerket seg særlig med gode miljøtiltak. Det var tre-fire kandidater som alle stilte veldig sterkt, sier Abelia-leder Paul Chaffey.

- Var du klar over at Frank Møllerop sitter i styret i DND?

- Ja, det var jeg. Det er et lite land og derfor fort gjort at man nominerer noen som sitter i styret her eller der. Så det har jeg et ganske avslappet forhold til. Men det kan hende at man bør se like mye på ledere som er gode anvendere.

- Norwegian-direktør Bjørn Kjos var jo nominert?

- Ja, og jeg står akkurat nå og sjekker inn på Norwegian-fly til Bergen. Det funker veldig bra.

Les om:

IT-Karriere