EDB sparker 100 nye ansatte

EDB sparker 100 nye ansatte

"Forbedringsprogram" tar knekken på ytterliggere 100 arbeidere og pensjonsordning.

- EDB har vært gjennom et halvår preget av lavere etterspørsel i IT-tjenestemarkedet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB i en pressemelding.

Resultatet (EBITA) for andre kvartal 2009 ble på 151 millioner kroner. Dette er 21 prosent mindre enn tilsvarende periode i fjor.

Og fremtiden ser ikke særlig lys ut, ifølge konsernsjefen.

- Markedet vil fortsatt være krevende i andre halvår av 2009, spesielt innen konsulentområdet, men vi tror det største fallet i etterspørsel er bak oss. Vi er ikke fornøyd med at EBITA svekkes, men gitt dagens krevende marked er vi fornøyd med at resultatfallet har bremset opp. Dette skyldes ikke minst stram kostnadskontroll og effektene av forbedringsprogrammet vi annonserte i første kvartal 2009, sier Rangnes.

Kutter pensjon og ansatte

Nå blir det enda mer stramming av kostnader, og "forbedringsprogrammet" fortsetter.

100 medarbeidere må vekk, og målet er å spare mellom 65 og 75 millioner kroner i året. Programmet skal ikke være ferdig utredet ennå, og EDB vil komme tilbake med mer informasjon om dette når det ligger klart.

Det skal være folk fra it-drift og stab/støtte som må gå.

LES OGSÅ:

- EDB går over lik i kostnadskutt

I april fortalte EDB at de ville kutte 400 millioner kroner, ved å la mellom 100 og 150 ansatte og 150 innleide konsulenter gå. De har også fortalt at de vil outsource 75 ansatte innen print.

Også pensjonen til de ansatte i selskapet skal endres. De kutter dagens ytelsesbaserte pensjonsordninger, og vil heretter gå for en innskuddsbasert ordning. Det skal bli mulighet for kompensasjonsordninger for de som måtte rammet av dette.

"Gjennom den nye ordningen får selskapet større forutsigbarhet og reduserte kostnader" skriver selskapet.

Mange avtaler

Selv om dagens meldinger står til været på østlandet nå om dagen, er det ikke bare grå skyer på EDBs himmel.

Samme dag som de melder at 100 ansatte må gå, forteller de om en ny outsourcing-avtale verdt 225 millioner kroner.

EDB har ved inngangen til andre halvår en ordrereserve på nesten 14,2 milliarder kroner, ifølge selskapet. Og it-drift i Sverige skal ha økt med seks prosent det siste kvartalet. Mye takkket være bank- og finans-næringen, som nå utgjør 42 prosent av selskapets omsetning.

Samtidig har de solgt svenske Astrakan Strategisk Utbildning AB, som har drevet kursvirksomhet. Dette for å få en "rendyrking av selskapets fokusområder som skal bidra til å styrke lønnsomheten i forretningsområdet Applikasjonstjenester i tiden fremover."

Les om: