EDB sparker 30 - flere kutt kommer

EDB sparker 30 - flere kutt kommer

Ikke mange nok ville gå frivillig, og snart kommer fusjonskuttene.

EDB måtte kvitte seg med ansatte i fjor, og de må kvitte seg med ansatte i år.

Etter svake resultater i andre kvartal i år varslet de at opp mot 100 personer måtte ut; forhåpentligvis frivillig med blant annet avtalefestet pensjon.

Men interessen for en tidlig avgang var ikke stor nok, og Digi melder nå at 30 får sparken.

Ikke lett

- Det har vært liten interesse fra industribedriftene og stort prispress den siste tiden, forteller kommunikasjonsdirektør Geir Remman til Computerworld.

Dermed bestemte ledelsen seg for å redusere bemanningen innen industriområdet. De har forsøkt å få folk omplassert, noe som skal ha vært vanskelig med tanke på hva slags kompetanse personer innehar. Og det å få ansatte til å benytte seg av AFP var heller ikke lett; flere enn forventet ville bli i selskapet.

- Det var umulig å forutsi hvor mange som ville gå frivillig. Mange synes det er spennende å jobbe her og vil fortsette, og det er jo positivt, mener Remman.

Tilbyr sluttpakker

Fullt så positivt er det ikke for de som nå får sparken. Sjokkbeskjeden blir gitt i disse dager, i samarbeid med de tillitsvalgte. Kuttene skjer basert på kompetanse, men også ansiennitet skal bli vurdert.

Det er satt av penger til å hjelpe de sparkede med å skaffe seg ny jobb, og det blir også tilbudt sluttpakker, uten at Remman vil gi noen detaljer om dette.

Kuttene kommer i en tid hvor EDB og Ergogroup er i ferd med å fusjonere. Fusjonen har blitt godkjent i alle land de opererer i, med unntak av Norge. Remman ser ingen grunn til at fusjonen ikke skal bli godkjent av norske konkurransemyndigheter, og venter en avgjørelse i løpet av høsten.

Flere kutt

Tillitsvalgt Borgar Granbom i EDB sier til Digi at det er "unødvendig" å kutte så tett opp mot fusjonen. For fusjoner betyr oftest kutt i bemanning.

- Har EDB-ansatte grunn til å frykte flere kutt når fusjonen blir en realitet?

- Det blir endel overlapp i bemanningen, og vi har varslet at endel kostander skal kuttes. Når man slår sammen to bedrifter er det åpenbart at man må redusere bemanningen, svarer Remman.

For veksten

- Hvordan føles det å sparke 30 ansatte?

- Det er alltid beklagelig, sier kommunikasjonsdirektøren.

- Man prøver jo å unngå dette så langt som overhodet mulig. Men når man kommer til en slik situasjon, må man tenke på de som er her, hvordan man kan skape en trygg arbeidsplass som kan gjøre de riktige investeringene og vokse. Om man ikke tar grep nå, blir det vondt verre senere.

Les om:

IT-Karriere