Eivind Roald gir seg som HP-sjef

Eivind Roald gir seg som HP-sjef

Nye utfordringer i SAS står for tur når Roald gir seg etter åtte år i HP Norge.

Sjefen for Hewlett Packard Norge, Eivind Roald, tiltrer sin nye stilling som global konserndirektør for salg og marked i flyselskapet SAS den 1. april i år.

Roald sier til Computerworld at både han og HP har kommet til et naturlig veiskille, og at han derfor takket ja til nye utfordringer da han fikk forespørsel fra SAS.

Roald forteller at han er fornøyd med det han har utrettet i HP, og at han har nådd de ambisiøse målene han satte for selskapet da han tiltrådte i 2005.

Han viser til hvordan han før vi hadde hørt om finanskriser la vekt på å omstrukturere HPs forretningsstrategi fra å være hardwarefokusert til å bli et mer balansert selskap med større satsing også på software.

- Da jeg tiltrådte stillingen i HP var vektingen omtrent 80 prosent hardware og 20 prosent software. I dag er den på omtrent 55 prosent hardware og resten software, og dette har vært en god endring som har gjort at HP i dag er en mye stødigere organisasjon, sier Roald.

Hva slags lederstil har du?

- Jeg tror folk vil beskrive meg som visjonær, strategisk, åpen og direkte, sier Roald.

Han gleder seg til å bruke sine teknologiske kunnskaper til å være med å modernisere flyselskapet SAS, og på den måten gi hovedkonkurrenten Norwegian sterkere konkurranse i markedet.

- Flybransjen har ikke kommet så veldig langt teknologisk, for eksempel når det gjelder å håndtere passasjerer, så det blir noe av det mest spennende å gripe fatt i, å bruke min teknologiske innsikt på slike områder, sier Roald.

Les om:

IT-Karriere