En av tre ansetter flere

En av tre ansetter flere

Det vil være mange jobber for it-folk i 2009. Det gjelder bare å ha riktig kompetanse.

- I forhold til industriarbeidere og produksjonsbedrifter, er it relativt lite belastet av finanskrisen, mener administrerende direktør Gudrun Jebsen i Elan, Manpowers it-seksjon.

For å finne ut hvordan it-markedet lå an, utførte de en undersøkelse blant 79 av deres kunder. Det vil si bedrifter som bruker it-personell, uten å nødvendigvis være rene it-firmaer.

30 prosent oppgir at de har planer om å oppbemanne it-avdelingen i løpet av 2009. 65 prosent planlegger å beholde samme bemanning, og bare fem prosent har planer om å kutte it-hoder.

Optimistisk

- I fjor var alle ekstremt optimistiske. Da skulle alle oppbemanne, smiler Jebsen.

Slik er det altså ikke lenger.

- Men det som er viktig å få frem, er at pessimismen i markedet ikke er så stor som man kan få inntrykk av. Det er ikke bare elendighet. Godt over halvparten skal ikke gjøre noen endringer i det hele tatt, så det er ikke slik at alle skal miste jobben, betrygger direktøren.

- Hvor er vi? På bunn? På vei ned? På vei opp?

- Generelt vil jeg tro at det fortsatt vil være litt tøft. Men det er fortsatt muligheter, og det skjer spennende ting. De er bare ikke så lett tilgjengelige som før, de blir gjemt i et negativt fokus.

Fra Oslo og utover

Tallene Elan samlet inn viser at det er store regionale forskjeller på optimismen.

Over 40 prosent av kundene i Bergens-området planlegger å ansette flere it-folk, mens i Oslo er det bare 20 prosent som tør å håpe på det samme.

Finanskrisen kan bruke litt tid på å nå ut til alle Norges hjørner.

Men den sprer seg, og da gjelder det å ha rett kompetanse. Hva er det? Les videre på neste side!

Les om:

IT-Karriere