Endelig får Gates sitt Harvard-diplom

Endelig får Gates sitt Harvard-diplom

Han trenger ikke akkurat å pusse på CV-en, men nå får verdens rikeste ''college dropout'' sin universitetsgrad.

Styreformann Bill Gates i Microsoft skal tale ved Harvard-universitetes immatrikuleringsseremoni i juni, og på lik linje med alle immatrikuleringstalere vil han få en æresgrad fra institusjonen.

Det er vanskelig å vite om Gates, verdens rikeste person og gründer av selskapet som i fjor omsatt for 44 milliarder dollar, bryr seg om akkurat det - men programmeringsguruen som i sin tid hoppet av sine Harvard-studier vil sannsynligvis føle en viss grad av tilfredshet, skriver IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Gates har mer innflytelse enn Bush

Gates kom på Harvard i 1973, og mens han var der ble han kjent med Steve Ballmer - Microsofts noe uortodokse toppsjef. Gates var allerede igang med å dyrke sin interesse for programmering, noe han hadde gjort siden han var 13 år.

Mens han var på Harvard, hjalp Gates til med å utvikle en versjon av programmeringsspråket BASIC. Men året etter hoppet Gates av studiene for å jobbe fulltid med Microsoft - selskapet han og hans barndomsvenn Paul Allen grunnla.

I ettertid er det vanselig å kritisere akkurat den beslutningen.

Immatrikuleringsseremonien finner sted 7. juni. Harvard deler ut ærestitler innen forskjellige områder, men avslører ikke dette på forhånd.

I juli neste år skal Gates etter planen trappe ned fra sin daglige rolle i Microsoft for å få mer tid til å drive med Bill and Melissa Gates Foundation - ekteparets filantropiske organisasjon hvis mål er å løse globale helseproblemer og støtte utviklingsprogrammer.

Men Gates fortsetter som styreformann i Microsoft. Da også med Harvard-tittel.

LES OGSÅ: De ti største nerdene

Les om:

IT-Karriere