Engbakk til Amedia

Engbakk til Amedia

Gaute Engbakk har fått ansvar for digital utvikling og strategi i Amedia.

Gaute Engbakk er ansatt som ny konserndirektør i Amedia med ansvar for digital utvikling og strategi. Han kommr til mediehuset fra stillingen som administrerende direktør i Creuna Norge, og begynner i ny stilling hos Amedia i løpet av våren.

Den nye digital-sjefen har lang ledererfaring fra både norsk og internasjonalt næringsliv. Fra 2006 til 2010 jobbet han i Accenture med ansvar for å bygge opp selskapets satsing på informasjonsstyring, og i desember 2010 begynte han som administrerende direktør i Creuna Norge.

Engbakk har utdannelse fra NTNU og London Business School.

I sin nye stilling får han ansvar for Amedias digitale virksomheter, forretningsutvikling og for å realisere og videreutvikle konsernets digitale vekststrategi

- Jeg er glad for å få en kapasitet som ham inn i vår toppledelse og til å lede dette arbeidet, sier Are Stokstad, konsernsjef i Amedia i en kommentar.

Engbakk selv mener mediebransjen har kort tid på seg til å finne en ny og robust forretningsmodell.

- Ingen av de store mediekonsernene har så langt klart å virkelig knekke koden for endring av forretningsmodellen over til digitale tjenester, sier Engbakk.

Om Amedia, sier han at konsernet har behov for å tenke nytt, endre seg og for å handle raskt.

- Gjør vi det ser jeg vekstmuligheter både innenfor Amedias lokale medier og rene digitale forretningsområder, avslutter han.

Amedia har 78 lokale medietitler, samt nasjonale virksomheter som Digitale Medier 1881, Mediehuset Tek og Nettavisen. Konsernet 5,2 milliarder kroner i 2013.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om: