Ergogroup og EDB vil slå seg sammen

Ergogroup og EDB vil slå seg sammen

EDB bekrefter fusjonssamtaler med sin største konkurrent.

EDB Business Partner og Ergogroup er i ferd med å bli ett selskap.

- Styret i EDB Business Partner ASA vurderer strategiske muligheter for selskapet og har i den forbindelse innledet samtaler med Ergogroup AS. Styret i EDB vil informere markedet når samtalene er avsluttet og nødvendige beslutninger er fattet, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Ifølge Finansavisen er en juridisk gjennomgang av fusjonen allerede klar, og Posten, som eier Ergogroup, skal være i sluttforhandlinger med Telenor, som eier 51 prosent av EDB.

Synergieffekter

Ergogroup meldte før helgen om lavere omsetning, og EDB har også hatt sitt å slite med gjennom finanskrisen.

Om de to blir ett selskap, kan det kanskje få pilene til å peke rett vei igjen. En fusjon skal kunne løse store synergieffekter på en rekke områder som datahaller, infrastruktur, lisenser og administrasjon.

Ledige stillinger

Ifølge Finansavisen kan det faktum at EDB ennå ikke har funnet noen erstatter for tidligere konsernsjef Endre Rangnes tyde på at de ikke vil gjøre noe med dette før fusjonen har funnet sted. De har også utsatt, bevisst eller tilfeldigvis, ansettelse av ny finansdirektør.

- Vi kan bare anta at disse posisjonene holdes åpne for å gjøre en fusjonsprosess smidigere, skriver analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans i en analyse fra april.

Ergogroup omsatte for 5,2 milliarder kroner i 2009 og satt igjen med 240 millioner kroner i driftsresultat, mens EDB nådde et driftsresultat på 454 millioner av en omsetning på 7,5 milliarder.

Markedet har tatt godt imot nyheten. EDB-kursen er opp over ti prosent på Oslo børs ved lunsjtider.

IT-Karriere