Ericsson må kutte i Sverige også

Ericsson må kutte i Sverige også

Selskapet varsler at 450 ansatte må gå i Stockholm og Göteborg.

450 personer skal sies opp ved Ericssons kontorer i Stockholm og Göteborg. Dette skriver Ericsson i en pressemelding gjengitt hos svenske IT24.

Kuttene rammer ansatte innen salg og administrasjon. Selskapet skal satse mer på utvikling av nye produkter og løsninger.

- Det er synd å måtte varsle ordinære oppsigelser i Stockholm. I Göteborg vil nedbemanningen løses gjennom sluttpakker, sier personalsjef Göran Henriksson.

Mindre byråkrati

Grunnene for endringen er ikke bare knyttet til kostnadskutt. Også en mer effektiv drift av blant annet it-systemene innebærer at det trengs færre ansatte til å administrere løsningene. Regionalisering gjør at færre ansatte trengs i sentralleddet.

Endringen innebærer samtidig at selskapet skal ansette 250 nye ingeniører. De skal jobbe med forsking og utvikling, spesielt med løsninger for LTE, eller fjerde generasjons mobilnett.

Norsk åpning

Prosessen anslås å være ferdig til sommeren. I starten av året hadde Ericsson 17.848 ansatte i Sverige.

I januar varslet den norske virksomheten til Ericsson at de legger ned sin produktutviklingsvirksomhet her til lands. Dette rammer 120 ansatte på Asker-kontoret. Da beslutningen ble offentliggjort, ble det åpnet for at det kunne være åpninger andre steder i Ericsson konsernet.

- Arbeidsplassene forsvinner, men hvordan den enkelte rammes avhenger av om vedkommende søker arbeidsplasser nye steder i Ericsson eller slutter, sa norgessjef Aksel Aanensen til Computerworld i januar.

Les saken her: 120 sparkes av norske Ericsson

Les om:

IT-Karriere