EU-land klager på Apple

EU-land klager på Apple

Europas vaktbikkje for forbrukere oppfordrer nå folk til å ta en ekstra titt på annonseringspraksisen til Apple.

Det Europeiske forbrukerrådet har mottatt klager fra 11 forskjellige land angående Apples annonsering for produktgarantier. Dette forteller Computerworlds nyhetstjeneste.

Som et resultat av disse klagene, har kommisjonær for justis, Viviane Reding bedt forbrukervernsministre i alle de 27 EU-landene til å ta en ekstra god kikk på Apples produktgarantier, og deres annonsering for denne.

Flere medlemmer av Europaparlamentet har også klaget på Apple, og hevder at selskapet ikke informerte kundene om deres rett til minimum to års garanti, som kreves ifølge EUs garantidirektiv.

Kommisjonen er opptatt av at Apples reklamerer med at produktene deres kun har ett års garanti, og at dette kan villede kunder til å tro at de da ikke har rett til den to-års garantien de egentlig har rett på.

Hvis Apple blir funnet skyldig, kan de stå ovenfor en rekke ulike sanksjoner da EUs forbrukerlovgivning er håndhevet i flere medlemsland. EU-kommisjonen selv kan ikke undersøke selskaper i forhold til forbrukerlovgivning, men kan true med sanksjoner hvis det finnes bevis på at en medlemsstat systematisk unnlater å håndheve en eksisterende lov.

- Forbrukere må kunne være trygge på at deres rettigheter er gjeldende, uavhengig av hvilke land de handler i, sa kommisjonen i en uttalelse mandag.

Les om: